Новото Renault CAPTUR: Изцяло ново, но несъмнено CAPTUR Лидерът при градските

...
Новото Renault CAPTUR: Изцяло ново, но несъмнено
CAPTUR Лидерът при градските
Коментари Харесай

Всичко за ... Новото Renault CAPTUR

Новото Renault CAPTUR: Изцяло ново, само че несъмнено CAPTUR

Лидерът при градските SUV коли – обновен и показан на всеки континент

Като пионер на пазара на градските SUV автомобили, Renault CAPTUR има 1,2 милиона продадени автомобила от лансирането си през 2013 година до момента. То бързо се трансформира в най-продавания автомобил в своя сегмент, както във Франция, по този начин и в Европа. Моделът резервира тази позиция и през 2018 година, когато осъществя над 230 000 продажби в цял свят.

Новото Renault CAPTUR се обновява, като подсилва сполучливата си еднаквост, за да отговори на извънредно конкурентния пазар. Моделът се трансформира, демонстрирайки атлетични и динамични контури на SUV автомобил. Автомобилът е по-гостоприемен посредством на интериорна гражданска война, която му позволява да навлезе в ново измерение на технологии и качество. Характеристиките му са почтени за модели във високия сегмент.

Лансирането на новото Renault CAPTUR е част от стратегическия проект Drive the Future (2017-2022) на Groupe Renault и е един от основните модели.

Значението на модела е подсилено от международното му измерение. Продавано на всеки континент, новото Renault CAPTUR ще бъде създавано и в Китай, силно стратегически район за Groupe Renault. То вече носи едно и също име на всеки пазар, включително в Южна Корея под марката Renault.

Значението на новото Renault CAPTUR се дължи и на софтуерните му нововъведения, които отговарят на трите стълба на мобилността на бъдещето, показани в стратегическия проект:
• Електрическо задвижване: до края на плана Groupe Renault ще има 12 електрифицирани модела в своята гама. Новото Renault CAPTUR ще бъде първият модел на Renault, който ще се възползва от plug-in хибриден мотор, наречен E-TECH Plug-in - резултат от технология, разработена от Алианса.
• Свързаност: в края на същия интервал 100% от колите на основните пазари на компанията ще бъдат свързани. Новото Renault CAPTUR съвършено илюстрира тази динамичност с новата си обвързвана мултимедийна система и екосистемата Renault EASY CONNECT.
• Автономност: до края на проекта Groupe Renault ще продава 15 модела, оборудвани с технологии за самостоятелно ръководство. Новото Renault CAPTUR ще бъде един от пионерите. Новото Renault CLIO показва системи, водещи до самостоятелно ръководство, като стандартно оборудване на моделите в сегмент В.

Новото Renault CAPTUR е в основата на стратегията на Groupe Renault за укрепване на синергиите в Алианса. Това се осъществява основно посредством разработка на общи технологии и посредством потреблението на нови платформи като платформата CMF-B, използвана и при новото Renault CAPTUR. Новата й електрическа и електронна архитектура прави допустимо вграждането на последните софтуерни нововъведения, за да се отговори на новите условия на пазара.

Трансформиран екстериорен дизайн, подсилена SUV еднаквост

С елегантно контурирани калници, вдлъбнати странични линии и отличителен покрив, новото Renault CAPTUR не може да се сбърка. Моделът укрепва своята SUV идентичност с по-атлетичен и динамичен екстериорен дизайн. Тази външна трансформация се показва в по-модерни, отличителни и експресивни линии, като същевременно е са забравени и чувствените аспекти на „ френския дизайн “, които Renault цени. Новото Renault CAPTUR е по-дълго (4,23 м, или +11 см) и визуално усъвършенствано посредством 18-инчовите си джанти (в взаимозависимост от равнището на оборудване) и увеличеното междуосие (2,63 м, или +2 см). Неговият освежен дизайн, перфектните до милиметър сглобки, предните и задните Full LED светлини с С-образен автограф, по-тънките задни светлини и декоративните хромирани вложки напълно способстват за по-високото качество.

SUV образ
Със своя по-атлетичен дизайн и повдигната междинна линия на каросерията новото Renault CAPTUR има същински SUV образ. Той се укрепва от характерни компоненти като предните и задните протектори на бронята, защитните лайстни, които преминават по цялата дължина на долната част на каросерията и арките на колелата и алуминиевите покривни рейки. Изваяният преден похлупак, които пада внезапно начело, по-изразеният надолнище на покрива откъм гърба и намаляването на остъклените зони му придават още по-голям динамизъм.

90 комбинации
Оранжев „ Атакама “, червен „ Flame “ и син „ Метал “ са единствено някои от екстериорните цветове, предлагани за новото Renault CAPTUR. Придавайки невероятна дълбочина и блясък, те акцентират неговия атлетичен, динамичен дизайн и отличителен покрив, изключително в съчетание с противоположен цвят за покрива. Общо 11 екстериорни цвята, 4 цвята за покрива и 3 пакета за външна персонализация ще бъдат налични при лансирането, осигурявайки уникален капацитет от 90 възможни комбинации в сегмента.

Предна ризница и дефлектори
Под по-широката радиаторна решетка предната ризница на новото Renault CAPTUR добавя функционална характерност под формата на два необятни въздушни дефлектора пред арките на колелата. Те спомагат за намаляване на турбуленцията и подобряват аеродинамиката на автомобила, намалявайки разхода на гориво.

Предни фарове
Вече със 100% LED технология от първото ниво на съоръжение, предните фарове на новото Renault CAPTUR резервират С-образния светлинен подпис, който отличава моделите на Renault. Силно стилизирани, те се допълват от добавени сегменти: четири предни сегмента (по 2 на всеки фар), които удължават хромираните вложки на предната решетка, с цел да придадат на новото Renault CAPTUR по-изразителен външен вид, и 18 сегмента (по 9 на всеки фар) за страничната 3D анимация, която придава повече грациозност. Всичко това е обхванато от отличителна 3D мрежа, която подчертава по-високия статус на новото Renault CAPTUR.

Задни светлини
Много тънките задни светлини на новото Renault CAPTUR резервират С-образния светлинен подпис, който характеризира автомобила Renault. Както начело, по този начин и в задната част впечатление вършат отличителната 3D мрежа и спомагателните предни сегменти (по 1 на всяка светлина) и странични сегменти (по 8 на всяка светлина), които допълнително акцентират дизайна и анимират страничните елементи в 3D. Оригиналният дизайн на задните светлини, монтирани по този метод в панела на задната врата, основава заблуда за по-широк автомобил.

Профил
С отличителните си контурирани калници, вдлъбнати странични линии и отличителен покрив, който изпъква, даже и в цвета на купето, профилът на новото Renault CAPTUR го прави мигновено разпознаваемо. Увеличеното междуосие, 18-инчовите джанти (в взаимозависимост от равнището на оборудване) и новите размери на купето го правят визуално по-впечатляващо. По-високото качество се акцентира от хромираните компоненти като рамките на стъклата, страничните протектори на вратите и декорациите на предните калници.

Заден панел
В допълнение към С-образния светлинен подпис хромираните линии в профил се появяват и откъм гърба. Дизайнът на задната врата с изразените си зони е изменен, за да придаде чувство за по-високо равнище на качество.

Покрив с опция за персонализация
Като съществена част от опциите за персонализация на новото Renault CAPTUR покривът се предлага в същия цвят като купето или в един от 4 възможни контрастни цвята: черен, оранжев „ Атакама “, сив „ Хайленд “ и бял „ Алабастър “. Той може да бъде оборудван и с надлъжни покривни рейки или полуостъклен отварящ се панорамен покрив.

Интериорна гражданска война за висококачествено купе

Интериорната гражданска война, стартирана в новото Renault CLIO, продължава в новото Renault CAPTUR, което изисква същинско повишаване на категорията. Промените резервират и развиват „ Интелигентния кокпит “, наклонен леко към лидера, с напълно нова плаваща подпора. Кокпитът включва най-новите технологии, може да се похвали с най-големите екрани в своя клас и осигурява извънредно модерна ергономичност за всепоглъщащо усещане при шофиране.
Но освен позицията на шофиране е революционна. Цялото купе е навлязло в ново измерение на качество и комфорт, давайки съображение за блян към по-високи сегменти. Първокласни материали, меко покритие на арматурното табло, панели на вратите, очертания на централната подпора, старателно изработени сглобки и нова архитектура на седалките: разликата се усеща във всеки детайл.

Мултимедиен екран
Ключов съставен елемент на „ Интелигентния кокпит “, 9,3-инчовият мултимедиен екран (два пъти по-голям от 7-инчовата версия, измерена диагонално) е най-големият досега в сегмента. Този леко извит портретен таблет внася мощно чувство за модерен жанр в купето и леката му извивка подобрява четимостта на екрана. Наклонен към лидера, с неговата напълно нова свързана мултимедийна система Renault EASY LINK, всички услуги за мултимедия, навигация, информация и забавление са леснодостъпни, каквито са и настройките на MULTI-SENSE и параметрите на системите в помощ на лидера.

Дигитален инструментален панел
Както новото Renault CLIO, новото Renault CAPTUR може да се похвали с цифров екран на инструменталния панел. Този пъстър екран е сред 7 и 10,2 инча и предлага силно интуитивен способ за персонализация на усещането при шофиране. 10,2-инчовата версия включва GPS навигационна система на екрана. С двата си 9,3- и 10,2-инчови екрана новото Renault CAPTUR има един от най-големите екрани в своя клас.

Плаваща подпора
Централната подпора също е ключов компонент от „ Интелигентния кокпит “ на новото Renault CAPTUR. Издигната за по-добра ергономичност на позицията на шофиране и за да бъде скоростният лост по-лесен за управление, нейното последно въплъщение е изцяло нова плаваща версия, която придава на купето по-елегантен тип. Преди всичко тя освобождава пространство за съхранение и за разполагане на системата за индукционно зареждане на смарт телефони. Тази плаваща подпора е съчетана с футуристичен скоростен лост “e-shifter ”, който обезпечава плавни, прецизни движения за възстановяване на чувството при шофиране. Оборудван с маншон, той може да бъде персонализиран да пасва на интериора и е емфатичен от амбиентно LED осветление.

Арматурно табло
От горната част на предния похлупак до мекото покритие на долната част, която съхранява практичните съставни елементи като жабката, арматурното табло на новото Renault CAPTUR е е напълно актуализирано. Направено е всичко допустимо да се гарантира качеството му. В центъра хоризонталната лента съхранява въздуховодите на две отделни равнища, дружно с декоративните елементи с опция за персонализация. В долната част на централния екран е отделено особено внимание на ергономичността с бутони вид „ клавиши на пиано “ и бутони на климатичната система, леснодостъпни за лидера.

Волан
Воланът е изтънен, с цел да изглежда по-елегантно, с помощта на употребата на по-компактна въздушна възглавница в сравнение с предходния модел. Първа изгода: водачът има по-добър аспект към екрана на инструменталния панел. Със зона за отмора на палците и пълен, подплaтен обръч, отопляемият волан на новото Renault CAPTUR е доста прелестен на досег. Той е снабден с нов и по-пълен комплект бутони с подсветка, а покритието му от сатиниран хром придава в допълнение качество. Перата за промяна на предавките, монтирани на кормилото, участват във всички версии на новото Renault CAPTUR с автоматична скоростна кутия.

Купе
Купето на новото Renault CAPTUR е обогатено с модерни съоръжения и съоръжение, които усъвършенстват комфорта, ергономичността и качеството му. Например огледалото за назад виждане без рамка, автоматизираната паркинг спирачка с функционалност за автоматично задържане, плъзгащия се централен подлакътник с място за предпазване, двата USB врата и контакта 12V за пасажерите откъм гърба, или даже отделенията за предпазване във вратите, всяко от които побира 1,5-литрова бутилка.

Седалки
С напълно нова архитектура седалките на новото Renault CAPTUR са почтени за по-високите сегменти. Основата на седалката, която е с 15 мм по-дълга, и по-обгръщащата форма осигуряват по-голяма опора. Вдлъбнатата облицовка на полутвърдия им тил осигурява допълнително пространство за коленете на пасажерите откъм гърба (+17 мм), а новите им по-тесни подглавници подобряват видимостта обратно. Тези седалки допринасят за по-високото качество на купето. Благодарение на електрическите бутони за ръководство (в взаимозависимост от версията) или по-лесните за достъп механични бутони те са както по-ергономични, по този начин и по-лесни за използване.

Тапицерия
Предлагат се няколко пакета за тапицерията на новото Renault CAPTUR, които допринасят за персонализацията на вътрешното пространство: Пакет „ Saffron Orange “ с черни текстилни седалки и оранжеви странични мотиви; пакет „ Architect Grey “ със седалки, направени с комбинация от черен текстил със странични претекстове в светлосив цвят, както и кожени седалки в цвят Titanium Black с перфорации в светлосиво.

Панели на вратите
И тук новото Renault CAPTUR предлага гъвкави материали, неповторими в неговия клас. Тези облицовани панели са декорирани с широки вложки, които също както подлакътниците подхождат на разнообразните налични варианти за интериор. Вложките на вратите имат и косвено, нежно разсейващо амбиентно осветяване.

Багажно поделение
Както при новото Renault CLIO, субуферът на премиум аудиосистемата BOSE е напълно вграден отдясно, без да понижава размера на багажното поделение на новото Renault CAPTUR. Този размер е повишен до над 536 литра (най-доброто равнище в класа) в допълнение към 27-те литра интериорно пространство за предпазване. Обемът му може да бъде регулиран посредством задната седалка тип „ скамейка “, която се плъзга на 16 см, и чрез подвижния под, който предлага двустепенна настройка, с цел да улесни ежедневното товарене. Това основава почти равен под, когато задните седалки бъдат сгънати, увеличавайки дължината на товарене до 1,57 м - 11 см повече от предходното потомство.

Новото Renault CAPTUR, върхът на персонализацията

Почти 80% от продажбите на Renault CAPTUR включват двуцветни коли и моделът е прочут със своите варианти за персонализация. Новото Renault CAPTUR стига още по-далеч с предложение, включващо нови опции и нови цветове за интериора и екстериора.

Персонализация на екстериора: по-голям избор
Двуцветната каросерия, която е силно предимство на Renault CAPTUR, в този момент се предлага в нови цветови комбинации. Освен гамата от 11 цвята за купето, 4 разнообразни цветови нюанса ще се оферират при лансирането: черен за покрива и страничните огледала, оранжев „ Атакама “, сив „ Хайленд “ и бял „ Алабастър “ за покрива, както и същия цвят като купето.

Външният тип на новото Renault CAPTUR може да бъде персонализиран още повече с избор между 3 цвята за предните и задните протектори на бронята и долните протектори на вратите: Сив „ Хайленд “, Бял „ Алабастър “ и Оранжев „ Атакама “.

Общо новото Renault CAPTUR ще предлага не по-малко от 90 комбинации за екстериорна персонализация, с цел да разреши на клиентите да основат CAPTUR, който отразява стила им.

Персонализация на интериора: купе по вашите желания
Купето на новото Renault CAPTUR също може да бъде персонализирано с цветни компоненти. Тези персонализации се предлагат в 7 интериорни пакета:
• 4 пакета наследник „ Vollubilis “, оранжев „ Saffron “, червен „ Chili “ и наследник „ Ocean “ освежават въздуховодите и основата на скоростния лост (от второ равнище на оборудване).
• 3 пакета сив „ Architect “, сив „ Saddler “ и оранжев „ Saffron “ освежават вътрешните части на вратите, арматурното табло и тапицерията (от трето равнище на оборудване).

Като цяло новото Renault CAPTUR ще предлага не по-малко от 18 конфигурации за интериора. В допълнение ще има 8 цвята за амбиентното осветяване за вътрешните части на вратите и долната част на плаващата централна подпора в зависимост от настройките на системата MULTI-SENSE.

Обновена гама икономични мотори

Новото Renault CAPTUR e усъвършенствано и по отношение на по-широката гама значително обновени бензинови и дизелови мотори. В комбиниране с 5- или 6-степенна механична скоростна кутия или 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител те дават увеличен обхват на мощ: от 100 до 150 к.с. за бензиновите и от 95 до 115 к.с. за дизеловите двигатели. Те са мотори от най-ново поколение, които включват свръхмодерни технологии, с цел да дават отговор на настоящите стандарти и да осигуряват оптимизирани равнища на разход на гориво и емисии.

Портфолиото мотори на новото Renault CAPTUR ще бъде разширено от 2020 година с plug-in хибриден двигател, наименуван E-TECH Plug-in. Това е нововъведение за Groupe Renault, само че също така уникално предложение на пазара. Популярен модел, предопределен за широката аудитория, новото Renault CAPTUR ще бъде пионер в разпространяването на plug-in хибридната технология за всички.

Със своите мотори 1,0 TCe и 1,3 TCe и двигателя E-TECH Plug-in, създаден от Алианса, новото Renault CAPTUR е истинско въплъщение на синергиите, които са в основата на тактиката на Groupe Renault и нейните сътрудници.

ХИБРИДЕН ДВИГАТЕЛ
E-TECH plug-in
Вярно на традицията си да бъде модернист на пазара, през 2020 година новото Renault CAPTUR ще бъде първият наличен модел в своя сегмент, който ще се предлага с plug-in хибриден двигател. Наречен E-TECH Plug-in, той е разработен от Алианса. Благодарение на Алианса и неговото ноу-хау на европейски лидер в електрическата подвижност, Renault прави налично за всички уникалното изживяване при шофиране, което хибридната технология предлага. Чрез популярния и емблематичен модел, каквото е новото Renault CAPTUR, този E-TECH Plug-in мотор с течение на времето ще се предлага за средните равнища на съоръжение. Фокусирайки се върху упованията на клиентите, той ще осигурява най-дългия пробег в електрически режим и най-добрата динамика на пазара за всеобщ plug-in хибриден модел.

Инженерите на Renault са регистрирали повече от 150 патента за мотора E-TECH Plug-in, оборудван в новото Renault CAPTUR. Те са използвали съставни елементи, създадени от Алианса, както е казусът с 1,6-литровия бензинов мотор от ново потомство, преработен особено за задачата и оборудван с филтър за твърди частици за намаляване на нездравословните излъчвания. Той е придружен от два електрически мотора, иновативна скоростна кутия с директна трансмисия с голям брой режими (архитектура, която обезпечава по-висока енергийна успеваемост, създадена въз основа на опита на Renault F1 Team) и батерия с капацитет 9,8 kWh.

Подобна на тази, оборудвана в двигателя E-TECH на новото Renault CLIO, иновативната технология на E-TECH Plug-in на новото Renault CAPTUR предлага оптималната успеваемост при електрическо задвижване: автомобилът винаги започва в електрически режим и с безшумно, удобно задвижване в съчетание с водеща на пазара динамичност и бързи реакции обезпечава нечувано удоволствие от шофирането и ограничена загуба на сила. Благодарение на спирачна система, заимствана непосредствено от сферата на електрическите коли, и експертния опит в ръководството на енергия от F1, отличната динамичност в електрически режим разрешава максимално рекупериране на силата за бързо презареждане на батерията.

С потенциала си да изминава 45 км при скорост до 135 км/ч при смесен цикъл и около 65 км при градски цикъл (WLTP в града), новото Renault CAPTUR показва напълно нова функционалност: то може да се движи без да изразходвате бензин при ежедневните пътувания и в същото време може да го използвате през уикенда или за дълги пътувания през ваканцията, без да се притеснявате за пробега.

Благодарение на особено разработения му запас, способността му за непрекъснато възобновяване на енергията и двата му електрически мотора, новото Renault CAPTUR работи като хибриден E-TECH модел при дълги пътувания и запазва главните преимущества на тази система: пускане в електрически режим и понижен разход.

БЕНЗИНОВИ ДВИГАТЕЛИ
TCe 100, функционалният мотор
След новото Renault CLIO новото Renault CAPTUR е вторият модел в гамата на Renault, оборудван с 1,0-литровия 3-цилиндров TCe с турбокомпресор - най-новият мотор, който е резултат от синергиите в Алианса. Неговите технологии като турбокомпресорът с изпускателен клапан с електрическо ръководство, изпускателният колектор, частично интегриран в главата на цилиндъра, хидравличното двойно променливо газоразпределение и специалното покритие на буталата понижават разхода на гориво и CO2 излъчванията и същевременно увеличават удоволствието от шофирането. Със 100 к.с. и 160 Нм въртящ миг този двигател от ново потомство прави новото Renault CAPTUR функционален SUV, който се справя с лекост както в града, по този начин и по магистралата. Той обезпечава оптимално удоволствие от шофирането благодарение на спомагателните 10 к.с. и 20 Нм – налични дори при ниски обороти – спрямо TCe 90, който заменя.

TCe 130 GPF, съчетаващ динамизъм и икономичност
Версията със 130 к.с. и 240 Нм на мотора 1,3 TCe GPF продължава да се предлага в гамата на новото Renault CAPTUR, откакто се потвърди в предишното потомство в доста други модели в гамата на Renault. Предлаган в съчетание с 6-степенна механична скоростна кутия или 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител - спрямо 6-степенна преди - с пера за промяна на предавките на волана, оптималната му функционалност ще му разреши да задоволи всяко очакване и да предложи по-плавно и икономично шофиране. Двигателят позволява динамично шофиране и същевременно поддържа ниски CO2 излъчвания и разход на гориво.

TCe 155 GPF, оптимално наслаждение от шофирането
Версията със 155 к.с. и 270 Нм на мотора 1,3 TCe GPF е предопределена за тези, които искат да се възползват още повече от динамичните качества на новото Renault CAPTUR и шасито му, построено върху новата платформа CMF-B. Изживяването при шофиране е усъвършенствано от 7-степенната автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Разположените зад кормилото пера за смяна на предавките и режимът MULTI-SENSE Sport предоставят на почитателите по-силно спортно усещане и наслаждение от шофирането.
Тази версия със 155 к.с. / 270 Нм на двигателя 1,3 TCe е калибрирана по друг метод от версията със 150 к.с. /250 Нм, която заменя. Това е разрешило неговите CO2 излъчвания и разход да бъдат усъвършенствани да отговарят на протокола на утвърждение WLTP.

ДИЗЕЛОВИ ДВИГАТЕЛИ
Blue dCi 95 и 115: дизелови мотори от най-ново потомство за по-голяма икономичност
Новото Renault CAPTUR предлага две дизелови опции, подобаващи за клиентите с най-голям пробег. Двигателят 1,5 Blue dCi е усъвършенстван, с цел да дава отговор на новите стандарти за надзор на излъчванията с включването на система за селективна каталитична редукция (SCR). Той е разполагаем в две версии за шофиране в града, по основни пътища и автомагистрали: 95 к.с. / 240 Нм с 6-степенна механична скоростна кутия за супер икономично шофиране и 115 к.с. / 260 Нм с 6-степенна механична скоростна кутия или 7-степенна автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител и пера за смяна на предавките на кормилото за икономично, динамично шофиране.

CMF-B: модулна платформа от ново поколение
Новото Renault CAPTUR употребява модулна платформа от ново потомство от Алианса, наречена CMF-B и присъстваща за първи път в новото Renault CLIO. Разработена за първи път през 2014 година в Техническия център в Гианкур, тя съдържа цели 85% нови елементи в сравнение с платформата, употребена в предходното поколение на CAPTUR.

Тази нова CMF-B платформа дава на новото Renault CAPTUR доста преимущества. Тя има олекотена архитектура в съпоставяне с предшестващата версия, изключително в каросерията, осите и предния похлупак. Платформата съдържа също аеродинамични компоненти под каросерията, които подобряват аеродинамиката чрез намаляване на въздушното съпротивление с 20 хилядни. Две доказателства за постигнат прогрес по повод на разхода на гориво и CO2 излъчванията. Новото Renault CAPTUR предлага също подобрен акустичен комфорт, посредством основно на изолацията на двигателния отсек. Подобрението е сред 1,5 и 2 dB при скорост от 0 до 130 км/ч (80 мили/ч).

За да предложи най-хубавото по отношение на сигурността, платформата CMF-B на новото Renault CAPTUR е напълно преразгледана и конструкцията на каросерията, страничните детайли и опори е разработена, по-специално чрез използване на високоякостна стомана и конструкционно лепило за подобрено свързване на панелите. Тези фактори осигуряват спомагателна сигурност за пътниците. Безопасността е допълнително увеличена с помощта на иновативното оборудване на новото Renault CAPTUR, базирано на новата архитектура на платформата CMF-B: адаптивна въздушна възглавница за водача, въздушни възглавници тип „ завеса “ с огромен размер, защитни колани с обтегачи с ограничители на натоварването и точки за закрепване на Isofix, отговарящи на новия стандарт iSize.

Новата електрическа и електронна архитектура на платформата CMF-B позволява на новото Renault CAPTUR да предложи най-всеобхватното и най-модерното оборудване и усъвършенствани системи в помощ на лидера в своя сегмент, от 360-градусова камера и система за автоматично спешно прекъсване със засичане на велосипедисти и пешеходци до Система за поддържане на лентата на движение и автоматизирано прекъсване и потегляне при натоварено движение (автономно ръководство от равнище 2), въведена за първи път в този клас коли. Накрая, новата платформа е основана да направи допустима електрификацията на автомобилите и надлежно оборудването на хибридния мотор E-TECH Plug-in в гамата на новото Renault CAPTUR.
Въвеждането на тази нова платформа в гамата Renault е един от основните фактори на стратегическите проекти „ Drive The Future “ и „ Alliance 2022 “, защото до 2022 година 70% от автомобилите на Алианса и 80% от автомобилите на Groupe Renault ще бъдат изградени върху платформите CMF (Common Module Family - идея за модулна архитектура).

Renault EASY DRIVE: най-всеобхватният набор системи в помощ на лидера на пазара за новото Renault CAPTUR

Подобно на новото Renault CLIO, новото Renault CAPTUR разпространява потреблението на системи в помощ на лидера с най-пълното и най-модерно предложение в своята категория за успокоение на пътя.

Най-забележителната от тях е системата за поддържане на лентата на придвижване и автоматично прекъсване и тръгване при натоварено придвижване – рядко срещана характеристика в сегмента на градски SUV автомобили и по-общо в сегмента на многофункционалните коли. Предоставяйки доста увеличен комфорт и успокоение при шофиране в задръствания и по автомагистрали, тя е първата стъпка към самостоятелния автомобил и ще бъде налична от лансирането на новото Renault CAPTUR.

Заедно с съоръжение като 360-градусовата камера и системата за спешно спиране със засичане на велосипедисти и пешеходци, системата за предупреждение при излизане на заден ход прави своя дебют в гамата Renault, с цел да направи излизането от паркомясто още по-безопасно.

Модерните системи в помощ на лидера, налични в новото Renault CAPTUR, са разграничени в три категории: Шофиране, Паркиране и Безопасност. Заедно те формират системата Renault EASY DRIVE. Техните настройки се контролират елементарно от сензорния екран на мултимедийната система Renault EASY LINK.

ШОФИРАНЕ
Система за поддържане на лентата на движение и автоматизирано прекъсване и потегляне при натоварено придвижване
Системата за поддържане на лентата на движение и автоматизирано прекъсване и потегляне при натоварено движение съчетава адаптивен круиз надзор (с функция Stop & Go) и помощник за поддържане на лентата. Активно при скорост от 0 до 160 км/ч (100 мили/ч), това съоръжение към този момент е налично във версиите с мотори TCe 130 EDC GPF и TCe 155 EDC GPF с автоматизирана скоростна кутия EDC и ще се предлага също с двигателя E-TECH Plug-in. Системата управлява скоростта на автомобила и поддържа безопасна дистанция с транспортните средства начело, като в същото време го поддържа в неговата лента на придвижване. Особено потребна в натоварен трафик, тази система в помощ на водача ще спре новото Renault CAPTUR и ще го рестартира автоматизирано след 3 секунди без деяние от страна на лидера.

Системата употребява предна камера и радар по пътища с ясно забележими пътна маркировка (пресечена или непресечена осева линия) и автомобили. Ако няма маркировка, тя включва единствено адаптивния круиз надзор. Ако начело няма автомобил, асистентът за придържане в лентата продължава да работи (от 60 км/ч) както и круиз контролът.

Системата за поддържане на лентата на движение и автоматизирано прекъсване и потегляне при натоварено придвижване е услуга за самостоятелно ръководство от равнище 2, която обезпечава доста по-комфортно шофиране. Въпреки това обаче, водачът трябва да държи ръцете си на кормилото и погледа си на пътя. Системата издава предупреждение, в случай че засече, че ръцете на водача не са на кормилото след към 13 секунди. След още две предупреждения асистентът за придържане в лентата се изключва автоматизирано.

АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ (с функционалност Stop & Go)
Адаптивният круиз надзор (ACC) присъства в гамата на CAPTUR при версиите с автоматична скоростна кутия EDC. Наличен при скорост сред 0 и 170 км/ч (106 мили/ч), той автоматично поддържа минимална безопасна отдалеченост с автомобила начело. Тази отдалеченост – или по-точно времевия диапазон – може да бъде по-дълъг или по-къс (от 2,4 до 1,2 секунди; 2 секунди по подразбиране), съгласно определеното от водача. Ако няма транспортно средство отпред, системата работи като стандартен круиз надзор, поддържайки избраната скорост, в това число при втурване по наклон.

Адаптивният круиз надзор е съпроводен от функцията Stop & Go във всяко ново Renault CAPTUR, оборудвано с мотор TCe 130 EDC GPF или TCe 155 EDC GPF. В тапи, когато е необходимо пълно прекъсване, системата може да спре автомобила изцяло безвредно и след това да го започва още веднъж след 3 секунди, когато колоната от коли стартира да се движи. След 3 секунди системата изисква деяние от страна на водача (натискане на бутон на кормилото или натискане на педала на газта), за да рестартира. След 3 минути безучастие, тя се изключва.

КРУИЗ КОНТРОЛ И ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА
Системата Круиз надзор и ограничител на скоростта е общоприетоо съоръжение за цялата гама на новото Renault CAPTUR. Всички нейни бутони за ръководство са разположени на едно и също място от лявата страна на кормилото.

АВТОМАТИЧНИ ДЪЛГИ/КЪСИ СВЕТЛИНИ
Използвайки предната камера, системата автоматично превключва сред къси и дълги светлини според от равнищата на външна осветеност и от трафика за по-лесно шофиране през нощта и в условия на доста слаба осветеност.

БЕЗОПАСНОСТ
АКТИВЕН СПИРАЧЕН АСИСТЕНТ
Вече оборудван в гамата Renault в новото Renault CLIO, дейния спирачен помощник със засичане на велосипедисти и пешеходци увеличава оптимално сигурността като предупреждава лидера за рискова ситуация и може да задейства спирачките, ако водачът не реагира. Системата е налична във всяка версия на новото Renault CAPTUR и работи през деня и нощем.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПРИ НАЛИЧИЕ НА ОБЕКТ В СЛЯПАТА ТОЧКА
Налична в доста коли от гамата на Renault, системата за предизвестие при наличие на обект в сляпата точка е усъвършенствана още повече за новото Renault CAPTUR. Използването на радар вместо сензори значи, че тя е по-способна да отчете дистанцията и скоростта на автомобилите, намиращи се извън полезрението на лидера. Системата също така предизвестява лидера по време на смяна на лентата – да вземем за пример, при изпреварване, в случай че различен автомобил приближава прекомерно бързо зад него.

РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ С ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ПРЕВИШАВАНЕ НА СКОРОСТТА
Оборудвана в цялата гама на новото Renault CAPTUR, тази система употребява предната камера, с цел да предизвести автоматично водача за ограничаването на скоростта и да предложи смяна на скоростта.
Във версиите с навигационна система, новото Renault CAPTUR съчетава информацията, изведена на знаците, с GPS данни за още по-голяма акуратност.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЛЕНТАТА И АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА
Тази система работи при шофиране по главни пътища и автомагистрали при скорости от 60 км/ч (37 мили/ч). Тя предупреждава водача и поправя траекторията на автомобила, в случай че стартира да пресича осевата линия без включен мигач. Тази технология от по-високите сегменти е стандартно съоръжение за новото Renault CAPTUR. Тя понижава рисковете, изключително при дълги пътувания по автомагистрала, където смяната на лентата е една от главните аргументи за пътно-транспортни катастрофи.

ПАРКИРАНЕ
360-ГРАДУСОВА КАМЕРА
Както новото Renault CLIO, новото Renault CAPTUR е оборудвано с 360-градусова камера. Четирите съставни камери предоставят изглед на автомобила от „ птичи взор “, който демонстрира в едно изображение всички препятствия към него. Камерата е идеална за маневри за паркиране или за преминаване през тесни пространства без риск от щета на автомобила. Много лесна за приложимост, 360-градусовата камера се включва автоматизирано при превключване на задна предавка и е налична директно чрез бутоните вид „ клавиши на пиано “ под мултимедийния екран. Системата извежда две изображения на екрана: преден или заден аспект, според от избраната предавка, и в допълнение, 360-градусов аспект или непосредствен проект от камерата от страната на пасажера.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПРИ ИЗЛИЗАНЕ НА ЗАДЕН ХОД
Нова за гамата Renault, тази система в помощ на лидера употребява радари, за да предупреди лидера на новото Renault CAPTUR за автомобили, приближаващи откъм гърба, когато автомобилът излиза от паркомясто на заден ход.

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ПРЕДЕН И ЗАДЕН ХОД И НАСТРАНИ
Дванадесет ултразвукови сензора подпомагат лидера при маневрите за паркиране, като указват наличието на препятствия и обекти.

КАМЕРА ЗА ЗАДЕН ХОД
Вече оборудвана в предходното потомство, камерата за заден ход остава и в новото Renault CAPTUR като допълнение на 360-градусовата камера и улеснява движението на заден ход, в това число за заемане или излизане от паркоместа.

EASY PARK ASSIST
Easy Park Assist (паралелно, по диагонал и перпендикулярно паркиране) улеснява всички маневри без значение дали заемате или излизате от паркомясто. По време на маневри за паркиране придвижването на волана е следено от датчици, докато водачът просто би трябвало да управлява педалите и скоростната кутия.

Renault EASY CONNECT: останете свързани с вашата среда с новото Renault CAPTUR

С новото Renault CAPTUR Groupe Renault продължава стратегията си да разпростира постоянна свързаност и обогатени услуги във всички свои коли. Тя е превърната в реалност от Renault EASY CONNECT, пакет от приложения като MY Renault, от платформи като новата мултимедийна система Renault EASY LINK и от свързани услуги като дистанционно управление на автомобила. Тя е създадена да улесни новите способи на прилагане на свързаната подвижност както в автомобила, така и отвън него. Така лидерът и пътниците могат да останат постоянно свързани към своята цифрова среда. Те правят това посредством най-големите екрани на масовия пазар на градски SUV коли: инструментален панел с 10,2-инчов екран и 9,3-инчов мултимедиен таблет с портретен формат.

Благодарение на тази нова екосистема, пакетът Renault EASY CONNECT може да бъде персонализиран за всеки консуматор и ще бъде последователно обогатяван с нови услуги на всяка мултимедийна система, на която е инсталиран.

Нови за гамата на Renault CAPTUR, настройките на MULTI-SENSE Ви разрешават да персонализирате изживяването при шофиране и средата в автомобила.

Renault EASY LINK, ергономична, свързана мултимедийна платформа
Мултимедийната платформа Renault EASY LINK на новото Renault CAPTUR е налична в три версии, като всички те са съвместими с Android Auto и Apple CarPlay:
- Версия със 7-инчов екран
- Версия със 7-инчов екран с вградена навигация
- Версия с 9,3-инчов екран с вградена навигация.

Интерфейсът на мултимедийната платформа Renault EASY LINK е планиран да бъде ергономичен и по-практичен, въодушевен от формите и практиките на смарт телефона, създавайки лесна за прилагане технология. Някои екрани могат да бъдат персонализирани с уиджети, които отвеждат потребителя непосредствено до любимите му приложения.

Renault EASY LINK е основана на четири принципа:
- Постоянна 4G съгласуваност, която поддържа интеграцията на услуги като спешно обаждане при положение на случай, налична при всички версии на новото Renault CAPTUR.
- Платформа, която постоянно е актуална благодарение на автоматичните актуализации. Навигационната система включва информация в действително време за трафика, плюс нови функционалности като търсене на адреси в Гугъл.
- Лесно прилагане посредством на по-интуитивен интерфейс с опция за персонализация (търсене на адреси на един ред като на смарт телефон, директни линкове, постоянно забележими за навигиране в основните функционалности, бутони за бърз достъп в долната част на екрана и т.н.), интегрирана 3D навигационна система и най-големия екран в класа (9,3-инчов).
- Богата екосистема от услуги с автоматични актуализации и постоянни подобрения от страна на сътрудници като Google.

MULTI-SENSE, персонализираното преживяване на Renault CAPTUR
Технологията Renault MULTI-SENSE се появява в Renault CAPTUR, с цел да персонализира изживяването при шофиране. Регулирайки едновременно настройките на мотора, кормилното управление, амбиентното о
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР