Новото прилагателно е добавено в онлайн изданието на португалоезичния речник

...
Новото прилагателно е добавено в онлайн изданието на португалоезичния речник
Коментари Харесай

Думата „Пеле” влезе в речника на португалския език като синоним на уникален

Новото прилагателно е добавено в онлайн изданието на португалоезичния речник на Michaelis, един от най-популярните в Бразилия, написа Военновъздушни сили. Инициативата потегли от фондацията Пеле, която за необикновено малко време събра над 125 000 подписа в поддръжка на концепцията.

Пеле, който умря през декември на 82 години, е единственият състезател, спечелил три пъти Световната купа и най-широк кръг хора и спортни експерти го считат за най-хубавия футболист в историята. По време на футболната си кариера, която продължи две десетилетия, той означи рекордните 1 281 гола с бразилския клуб „ Сантос ”, националния тим на Бразилия и „ Ню Йорк Космос ”.

След гибелта на Пеле, някогашният му клуб „ Сантос ”, спортният канал SporTV и Фондацията на Пеле упорстваха името на футболната звезда да бъде импортирано със личен абзац в речника. В сряда издателите на речниците Michaelis, оповестиха, че думата към този момент е включена в цифровото издание на техния речник на португалския език и ще влезе в идващото издание на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР