Новото правителство на Обединеното кралство обяви мащабна програма за намаляване

...
Новото правителство на Обединеното кралство обяви мащабна програма за намаляване
Коментари Харесай

Британското правителство обяви мащабни данъчни облекчения

Новото държавно управление на Обединеното кралство разгласи огромна стратегия за понижаване на налозите и капиталови тласъци, до момента в който министър председателят Лиз Тръс удостовери уговорката си да подтиква неуверения стопански напредък на страната.

В изказване пред Камарата на общините министърът на финансите Куаси Квартенг сподели, че държавното управление желае „ нов метод за нова епоха, фокусирана върху растежа “ и се стреми към средносрочен ритъм на стопански напредък от 2.5%.

„ Вярваме, че високите налози понижават тласъците за работа, възпират вложенията и попречват предприемачеството “, сподели Квартенг.

Ето някои от основните ограничения в новия стопански проект на английския кабинет:

- Отмяна на плануваното нарастване на корпоративния налог до 25% и запазването му на 19% - най-ниската ставка измежду страните от Г-20.
- Отмяна на неотдавнашното нарастване от 1,25% на националните осигурителни вноски
- Намаляване на главната ставка на налога върху прихода от 20 пенса на 19 пенса.
- Премахване на 45% налог, плащан върху приходите над 150 000 паунда, като най-високата ставка се покачва до 40%.
- Значителни понижения на гербовия данък, който се заплаща при покупка на жилище.
- Създаване на мрежа от „ капиталови зони “ в цялата страна, където на бизнеса ще бъдат препоръчани понижения на налозите, либерализирани правила за обмисляне и понижаване на регулаторните спънки.
- Схема за връщане на налози върху продажбите, платени от туристи.
- Отмяна на нарастването на данъчните ставки върху разнообразни алкохолни питиета
- Премахване на тавана за бонусите на банкерите.

Правителството пресмята, че пониженията на налозите ще доближат общо 45 милиарда до 2026-2027 година.

Мерките бяха оповестени, откакто Централната банка на Англия съобщи, че стопанската система на Обединеното кралство евентуално е навлязла в публична криза през третото тримесечие. Институцията увеличи лихвените проценти с 50 базисни пункта, с цел да се бори с рекордната инфлация на Острова, а английската стопанска система се сви с 0,1% през второто тримесечие на годината, на фона на понижаващите се действителни приходи на семействата.

Въпреки че съдържа обширни промени, пакетът на кабинета на Лиз Тръс не се разказва от държавното управление като формален бюджет, защото не е съпроводен от нормалните стопански прогнози от Службата за бюджетна отговорност.

Критиците на предложенията предизвестяват, че комбинацията от обширни данъчни облекчения и проекта на държавното управление да защищити семействата и бизнеса от скок на цените на силата ще накара Обединеното кралство да поеме високи равнища на дълг във време на възходящи лихви. Очаква се пакетът за енергийна поддръжка да коства повече от 100 милиарда паунда в идващите две години.

Публикуваните в сряда данни демонстрират, че държавното управление на Обединеното кралство е заело 11,8 милиарда през август - доста над прогнозите и с 6,5 милиарда повече от същия месец на 2019 година, заради повишаването на държавните разноски.

Квартенг сподели в петък, че Обединеното кралство има второто най-ниско съответствие дълг към Брутният вътрешен продукт в Г-7 и ще разгласи проект за понижаване на дълга като % от Брутният вътрешен продукт в средносрочен проект.

Що се отнася до силата, той сподели, че таванът на цените ще понижи пиковата инфлация с 5 процентни пункта и ще ограничи по-широкия напън върху разноските за живот. Той също по този начин разгласи скица за финансиране на енергийните пазари, взаимно с централната банка, която ще предложи 100% гаранция на комерсиалните банки, осигуряващи незабавна ликвидност на търговците на сила.

Опозиционната Лейбъристка партия твърди, че намаляването на налозите ще облагодетелства непропорционално богатите и ще бъде финансирано посредством неустойчиви заеми.

Междувременно на валутните пазари английският паунд се намали с над 1.5% по отношение на щатския $ след оповестяването на новите данъчни тласъци на Острова. Към момента той се търгува на равнище от 1.1077 $ за паунд, което е най-ниското равнище за последните 37 години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР