Новото правило трябва да влезе в сила до 2027 г.,

...
Новото правило трябва да влезе в сила до 2027 г.,
Коментари Харесай

Кои страни в Европа имат най-ниската и най-високата възраст за пенсиониране?

Новото предписание би трябвало да влезе в действие до 2027 година, а законоустановената възраст за пенсиониране ще се покачва с шест месеца всяка година, започвайки от септември 2023 година, като в последна сметка ще доближи 64 години до края на десетилетието.

Но повишението на възрастта за пенсиониране не е наклонност единствено във Франция: общоприетата наложителна възраст за пенсиониране се покачва в множеството страни от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Кои страни в Европа имат най-ниската и най-високата възраст за пенсиониране? Какъв е предстоящият брой години в пенсия? На каква възраст европейците напущат пазара на труда?

Euronews показва собствен разбор:

Дефиницията на минималната възраст за пенсиониране варира в другите страни. Всяка страна има своя лична процедура според от типа на пенсията, съгласно OИСР и отчета на Pensions at a Glance.

И двата източника употребяват данни за 2020 година, най-новите налични данни, които проучват актуалните и бъдещите възрасти за пенсиониране за тези, които са почнали...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР