Новото попълнение на Ювентус Матайс Де Лихт заяви, че финансовите

...
Новото попълнение на Ювентус Матайс Де Лихт заяви, че финансовите
Коментари Харесай

Де Лихт: Парите не бяха фактор за мен

Новото попълнение на Ювентус Матайс Де Лихт съобщи, че финансовите параметри не са били толкоз основни за решението му да премине в състава на “бианконерите “.

Де Лихт мина в състава на Юве от Аякс против цената от 85 милиона евро. В месеци, предшестващи прехвърлянето обаче холандецът привличаше интереса на редица европейски грандове в лицето на Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен и Барселона. 19-годишният защитник разяснява по какъв начин се е стигнало до решението му.

“Първата асоциация, за която се сетиш, когато чуеш Италия, е положителни бранители. Най-добрите италиански футболисти, съгласно мен, са всички бранители Барези, Малдини, Неста и Канаваро “, съобщи той.

“Вярвам, че идването ми в Ювентус ще ме направи по-завършен състезател. Аз израстнах с философията за футбол на Аякс. Добрият футбол е значим и тук, само че не колкото това да печелиш. С играчи като Роналдо, Буфон, Киелини ще мога да направя идната стъпка в кариерата ми. Надявам се да взема оптимално доста от всеки от тях”.

“Опитвах се да се дистанцирам оптимално доста от спекулаците. Най-голямата нелепост, която чух е, че не съм отишъл в Пари Сен Жермен, тъй като няма да вземам толкоз огромна заплата, колкото Мбапе. Пълни глупост”, безапелационен беше младата звезда.

“Бях споделил на Мино Райола, че ще разглася решението за бъдещето си след Лигата на Нациите. Дотогава желаех да бъда съсредоточен върху изявите си на терена. В момента, в който му обясних за желанието ми да отида в Ювентус, той стартира да работи по прехвърлянето. Парите не са фактор за мен и това го знае всеки, който ме познава “.

“Мино е моят сътрудник и той се занимава с финансовата и бизнес страната на футбола. Тази част от нещата идва едвам, откакто взема спортно-техническото решение “, приключи изказването си Де Лихт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР