Новото попълнение на ЦСКА - Тобиас Хайнц прекарва година и

...
Новото попълнение на ЦСКА - Тобиас Хайнц прекарва година и
Коментари Харесай

Страхил Попов: ЦСКА направи силен трансфер с Хайнц, отказах на Левски заради Юмраниеспор

Новото попълнение на ЦСКА - Тобиас Хайнц прекарва година и половина от кариерата си в турския Касъмпаша. Там той е съотборник с българския национал Страхил Попов. Норвежецът не съумява да се наложи в турския отбор и през септември 2020 година се завръща в Сарпсборг. Следват интервали в Хекен и още веднъж в Сарпсборг, с цел да се стигне до прехвърлянето му в ЦСКА преди няколко дни. " Тема Спорт " се свърза със Страхил Попов, който описа усещанията си от Хайнц, приказва за сегашния си клуб Юмраниеспор, заемащ все още предпоследно място в локалния хайлайф, и показа повода да не премине в Левски през предишното лято, когато " сините " го желаеха.
 Георги Костадинов продължава да лекува травма
Георги Костадинов продължава да лекува травма

Според лекарския щаб на тима, Георги Костадинов ще пропусне гостуването на Кармиотиса тази седмица

Страхиле, с Тобиас Хайнц бяхте съотборници в Касъмпаша, какви усещания остави той у теб?

- Когато играхме дружно, той беше доста млад - на 20-21 години. За първи път излизаше в чужбина и не получи доста огромен късмет за изява в тима. А и тогава съставът беше много първокласен с одобрени имена в европейския футбол. Въпреки това усещанията ми от него са доста положителни и считам, че има много солидни качества. Още тогава личеше, че има огромен капацитет, и това се е видяло в последния сезон. Със сигурност ЦСКА направи мощен трансфер.

Как мина акомодацията на норвежеца в отбора? Успя ли бързо да стане част от колектива?

- Мога да кажа единствено позитивни неща за него, както на терена, по този начин и на открито. Като темперамент е доста положително момче. Освен това е извънредно работлив, работеше в допълнение самостоятелно, оставаше след тренировките. Макар че не получаваше доста благоприятни условия да играе, не позволяваше това да му въздейства и се раздаваше на всяко занятие и във всеки мач, в който се появяваше на терена. Просто доста искаше да се развива. Затова и се веселя, че всичко това в този момент му се отплаща. Надявам се прекосяването в ЦСКА да е добра крачка в кариерата му и дай Боже да си свърши работата и да покаже за какво е притеглен в тима.

Да се обърнем към теб, в неделя Юмраниеспор взе доста значима победа против един от директните си съперници за оцеляване в турския хайлайф - Гиресунспор. Оптимист ли си, че ще се спасите?

- Победата в действителност бе жизненоважна за нашия тим. Преди два кръга успяхме да спечелим и против различен директен съперник - Анкарагюджю. В последните 5-6 мача бележим възходяща линия откъм резултати, макар че персонално съгласно мен в този момент не играем толкоз добре, колкото преди този момент. Но във футбола най-важни са резултатите. Оптимист съм, че ще се спасим, тъй като в действителност се представяме мощно и играем прекрасен футбол. За страдание в някои мачове нямахме шанс и загубихме точки, които заслужавахме да спечелим. Категорично позицията, която заемаме сега в класирането, не дава отговор на продукцията ни на терена. Остава един мач от първия дял на шампионата, уповавам се да си го вземем и да можем да дишаме по-спокойно, с цел да покажем, че мястото ни в този момент не е действително.
 Ал Джафра показа Георги Миланов
Ал Джафра показа Георги Миланов

Футболистът ще пази цветовете на последния в класирането на шампионата на ОАЕ

Докога е договорът ти с клуба и може ли да си тръгнеш, в случай че не съумеете да се спасите?

- Договорът ми е до лятото, тъй че ще забележим какво ще се случи до края на сезона и тогава ще обсъждаме моето бъдеще. Надявам се преди този момент да си свършим работата, да се спасим и към този момент ще мислим за идната акция. Щастлив съм тук и ще дам всичко от себе си да се развият позитивно нещата.

Желанието ти да останеш в Турция ли бе главната причина да не преминеш в Левски през лятото, когато водеше договаряния със сините?

- Да, това беше главната причина. Предпочитах да остана в Турция. Според мен всеки български футболист, в случай че е откровен, би си признал, че ще избере чужбина пред завръщане у нас. Казвам това със страдание само че такива са действителностите. Такъв беше казусът и през лятото, когато имаше диалози с Левски. Просто желаех да продължа в чужбина и когато пристигна предлагането от Юмраниеспор, избрах него.

Имал ли си оферти от други български отбори в последните години?

- Имало е диалози и интерес от водещите тимове в България в последните две-три години, само че откакто нещата не са се случили, няма смисъл да ги разясняваме. Винаги съм имал като приоритет да играя в чужбина и по тази причина и до момента не се е стигнало до завръщането ми в нашето състезание.

Мислил ли си дали ще прекратиш кариерата си в чужбина, или ще се завърнеш в България?

- Виждате, че в последните години много футболисти играят до по-късна възраст. Аз се усещам добре и към този момент нямам проекти за връщане в България или привършване на спортната кариера. Разбира се, човек в никакъв случай не би трябвало да споделя в никакъв случай, само че се надявам, колкото се може повече да изкарам в чужбина. Целта ми е още няколко години да играя тук, тъй че сега не мисля за други разновидности. Времето ще покаже.

Шампион си на България с Литекс под управлението на притежателя Гриша Ганчев. Той към този момент няколко години в ЦСКА се пробва да спре хегемонията на Лудогорец. Ще успее ли да го направи през тази година?

- Гриша Ганчев е доста сериозен и упорит човек. В момента най-малко откъм резултати и класиране ЦСКА върви сносно. Гриша Ганчев е подобен, че желае постоянно да е първи. Очаквам пролетта да е извънредно забавна и считам, че ЦСКА има сериозен късмет да стане първенец. Най-големите ми усещания от господин Ганчев са точно, че в никакъв случай не обича да губи и прави всичко допустимо да печели. Затова и възможностите на ЦСКА са доста огромни.

Наскоро сподели, че националният тим е затворена страница за теб. Такава ли е обстановката и сега?

- На този стадий, гледайки какво е ситуацията, националният тим си остава затворена страница. Новият треньор вкарва доста млади футболисти, пробва непрекъснато да дава късмет на нови лица. За мен е добре, че се пробва подмладяване на състава, само че мнението ми е, че един тим не може да бъде построен единствено от неопитни играчи. Много е мъчно. Нужни са и по-утвърдени футболисти, около които младите да израстват. Все отново поисквам шанс и триумф на националния отбор, просто към сегашния миг не виждам по какъв начин бих се завърнал там.
 Никола Илиев още веднъж свети с екипа на Интер
Никола Илиев още веднъж свети с екипа на Интер

Българинът се отличи с два гола и асистенция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР