Новото ляво обединение, шумно рекламирано в медиите от члена на

...
Новото ляво обединение, шумно рекламирано в медиите от члена на
Коментари Харесай

Новото ляво обединение с фал старт

Новото ляво обединяване, шумно рекламирано в медиите от члена на Цанионалния съвет на БСПКостадин Паскалев, стартира с фал старт. Знакови съперници на лидерката Корнелия Нинова в столетницата няма да се появят на днешната първа колекция на отцепници от социалистическата партия, които през години са основали свои политически сили. Както уточни самия Паскалев пред " Стандарт " това са АБВ на Румен Петков, Двежуние 21 на Татяна Дончева, " Изправи се " на Мая Манолова, Лява прогресивна линия на Красимир Янков, МИР на Симеон Славчев, " Нормална България " на Георги Кадиев.

На днешната колекция на напусналите Българска социалистическа партия водачи и съперници на Нинова, останали членове на партията обаче няма да се появят знакови лица на социалистическата партия, които през годините са се противопоставяле на лидерката й. Това са някогашният началник на алената столична организация Калоян Паргов, някогашната дясна ръка на Нинова на " Позитано " 20 Кирил Добрев, различен нейн някогашен доближен и настоящ длъжностен министър на правораздаването Крум Зарков, евродепуятатът Петър Витанов, бишният член на Националният съвет и социолог Юрий Асланов. Както и някогашният президент на ПЕС и някогашен водач на Българска социалистическа партия Сергей Станишев и неговата група, койато завърши с мандатите си в Брюксел. Включително и различен някогашен ръководител на алената партия - Михаил Миков, и неговата група.
-->
" Аз съм член на Българска социалистическа партия и не мога да вземам участие в никакво ляво обединяване без Българска социалистическа партия. Освен това аз съм елементарен социалист и нямам никакви пълномощия за такива дейности. Готов съм да вземам участие в полемики за бъдещето на лявото, нямам нищо срещу и обединяването, само че първо би трябвало да си изясним основата, на която то ще стане ", разяснява пред " Стандарт " отхвърли си за присъединяване в днешната колекция Калоян Паргов.

Целта не може да е обединяване за сформиране на общи листи за локалните избори, както незабавно заприказва Мая Манолова, обясниха и други озадачени от опцията да има обединена левица без Българска социалистическа партия. Ако тя считала, че още веднъж ще се яви за кандидат-кмет на София от листата на такова обединяване, надълбоко бъркала, считат те.

Причината за разграничаването на тези ярки социалисти от днешния опит за ляво обединяване са думите на Костадин Паскалев, че в случай че управлението на Българска социалистическа партия не схване опита на левите партии с водачи, които са някогашни членове на столетницата, тогава въпросното обединяване ще стане без Българска социалистическа партия. Нито един от изброените нагоре настоящи съперници на Нинова, запазили участието си в Българска социалистическа партия обаче не е склонен, че сходно обединяване може да стане без присъединяване на столетницита.

Още повече, че самата Нинова през вчерашния ден съобщи, че кани отцепниците да се върнат в редиците на алената партия, без обаче да посочи дали да го създадат независимо или дружно с членовете на новите си обединения. Към това тя добави, че поканата не важи за изключените от Българска социалистическа партия. Това се отнася непосредствено към Калоян Паргов и Кирил Добрев, въпреки те да бяха възобновени в партията от съда. Както и за Георги Първанов и Румен Петков, изключени оп партията преди Нинова да я оглави. Същото важи и за знаковия за Пловдив социалист Георги Гергов.

Според кулоарни клюки на опита за обединителна среща от Българска социалистическа партия щял да участва отговарящия за съдружната политика на " Позитано " 20 Атанас Зафиров, само че съпартийците му горещо се съмняват, че той ще се появи в Зала 7 на НДК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР