Новото коалиционно правителство на Германия ще има една непосредствена задача:

...
Новото коалиционно правителство на Германия ще има една непосредствена задача:
Коментари Харесай

Какви международни политики ще провежда новото правителство на Германия

Новото съдружно държавно управление на Германия ще има една непосредствена задача: да се оправи с четвъртата вълна на ковид в Германия.

Освен пандемията, то има проекти за промени на няколко други фронта, доста от които ще обиден директно неговите европейски и други съдружници.

Ето резюме на ДПА най-важните интернационалните тематики:

Климатични промени

Постигането на задачите за климата в Парижкото съглашение има " най-голям приоритет " за новото държавно управление съгласно съдружното съглашение на трите партии.

Трите партии желаят да изместят целевата дата за последователно прекъсване на въгледобивната индустрия в Германия от 2038 година до, " в идеалния случай ", 2030 година, като част от проектите за реализиране на задачата за ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса.

Целта е 80% от националната електрическа мрежа да се зареждат с възобновими енергийни източници до тази дата, надхвърляйки настоящата цел от 65% към 2030 година

Германия би трябвало да се трансформира в център на водородната сила и технологиите за акумулатори като част от " трансформацията на стопанската система " за реализиране на резистентност.

" Климатичната рецесия заплашва поминъка ни и заплашва свободата, просперитета и сигурността ", се акцентира на първата страница на съдружното съглашение.

Износ на оръжие и дронове

Легализацията на въоръжени дронове в обстановки на бойното поле е част от декларираните съдружни проекти, защото те " могат да допринесат за отбраната на бойците на задачи в чужбина ".

Партиите показват, че ще предложат закон за експорт на оръжия за Германия и ще се стремят да се договорят с Брюксел по отношение на разпоредбите на равнище Европейски Съюз за износа на оръжие. Германия би трябвало да играе " водеща роля " в нуклеарното разоръжаване.

Миграция и поданство

Партиите се споразумяха да отстранен тавана за това какъв брой хора могат да бъдат докарани в Германия по скица за събиране на бежанци с членове на фамилията. Те също по този начин дадоха обещание, че ще бъдат основани законни пътища за достъп до Германия, да вземем за пример посредством основаване на филантропична стратегия за подкрепяне на хората в Афганистан.

Пътищата към поданство ще бъдат опростени и разширени, с цел да включват повече хора, а актуалната политика против двойното поданство ще бъде отстранена.

Европейски съюз

" Като най-голямата страна членка, ние ще поемем нашата специфична отговорност " за Европейски Съюз, се споделя в съглашението на обединението.

Влизащото държавно управление акцентира нуждата от отбрана на главните полезности на Европейски Съюз и приканва Европейската комисия да употребява съществуващите принадлежности за налагане на върховенството на закона " по-последователно и бързо ".

Коалиционното съглашение поддържа гъвкавия метод към строгите бюджетни правила на Европейски Съюз, като в същото време приканва за промени за подсилване на дипломатическата работа на блока, в това число " същински " министър на външните работи на Европейски Съюз " ".

Съединени американски щати

Трансатлатическото " партньорство и другарство " със Съединени американски щати е " централен дирек на нашата интернационална активност ", споделя обединението. Коалицията чака " тясно съдействие " в разнообразни области.

Китай

Бъдещият външен министър, сълидерката на Зелената партия Аналена Бербок, алармира за по-труден курс за Китай. " Красноречиво безмълвие не е форма на дипломация в дълготраен проект, даже в случай че някои са го виждали по този метод през последните години ", сподели тя пред вестник Tageszeitung предходната седмица.

Китай би трябвало да бъде въведен по-отблизо в интернационалните договаряния за нуклеарни оръжия, счита обединението. Отношенията с Пекин би трябвало да се реализират " на основата на правата на индивида ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР