Новото британско правителство ускорява до максимална степен подготовката за напускане

...
Новото британско правителство ускорява до максимална степен подготовката за напускане
Коментари Харесай

Великобритания ускорява подготовката за твърд Брекзит

Новото английско държавно управление форсира до оптималната степен подготовката за овакантяване на Европейски Съюз без съглашение. През идната седмица се чака да бъдат отпуснати първите 1 милиард паунда за тази цел. Лейбъристката съпротива разгласи, че води договаряния с съперници на премиера Борис Джонсън от неговата Консервативна партия за попречване на безреден Брекзит.

В серия от публикации в неделните издания на лондонските вестници най-близките Брекзит съратници на премиера Борис Джонсън дадоха да се разбере, че напускането на Европейския съюз без съглашение е най-вероятният резултат от опитите европейците да бъдат уверени да договорят нова договорка.

" Планирането за това в този момент е приоритет №1 на кабинета ", написа в " Сънди таймс " министърът без портфейл Майкъл Гоув. И добави, че държавното управление ще организира най-голямата в историята мирновременна осведомителна акция за хората и бизнеса. А финансовият министър Саджид Джавид разгласи в " Сънди телеграф ", че още идната седмица ще отпусне изключителни средства за задачата. Според източници от министерството му, става дума за към 1 милиард паунда.

Въпреки тези големи вложения обаче проектите на кабинета " Джонсън " може и да не съумеят.
Джереми Корбин, водач на Лейбъристката партия: Мога да ви подсигурявам следното: Ще създадем всичко, с цел да предотвратим Брекзит без съглашение. Ще предизвикаме това държавно управление, когато му пристигна времето.
Лейбъристката съпротива възнамерява да изиска избор на съмнение на държавното управление при започване на септември, когато свърши ваканцията на Камарата на общините. И в случай че се има вяра на вестник " Обзървър ", тогава Корбин би могъл да разчита на поддръжката на опозицията против премиера в личната му Консервативна партия, отпред с някогашния финансов министър Филип Хамънд. Корбин съобщи пред " Скай нюз ", че е подготвен да се изправи против Борис Джонсън в предварителни парламентарни избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР