Новото BMW 6 Series Gran Turismo е от онези автомобили, които

...
Новото BMW 6 Series Gran Turismo е от онези
автомобили, които
Коментари Харесай

BMW 6 Series Gran Turismo : Симфония на колела

Новото BMW 6 Series Gran Turismo е от онези автомобили, които ви карат по средата на работния ден да си спомните за тях, да изпитате нужда да се срещнете отново и за следващ път да потеглите на път. Да си припомните тишината в купето, нарушена единствена и единствено от чистите тонове на първокласната аудиосистема, да ви липсва свободата на интериорното пространство, да знаете, че пътят никога няма ви се стори прекомерно дълъг. Той просто ви кара да чувствате потребност да седнете зад кормилото и да избягате.

Нисък, продълговат и грациозен, 6 Series Gran Turismo е осъзнатият и целеустремен по-добър батко на другояче отличното като концепция 5 Series Gran Turismo, която предложи невиждана до момента на появяването си композиция от екстериорни габарити, интериорно разточителство, разкош и деловитост. С отличен интериор, комфорт и функционалност, единственото противоречиво при петицата GT беше нейната осанка, която се оказа и нейната единствена по-слаба страна. 6 Series Gran Turismo надгражда концепцията на 5 Series GT, като дава опция на потребителите да притежават, с изключение на всичко друго, и един наистина хубав автомобил.



С 6 Series Gran Turismo от BMW показват по безспорен метод решимостта си да предложат на пазара автомобил, разработен с концепцията да бъде перфектното решение за дълъг път, само че в това време да предлага опция и за отлична ежедневна употреба, представителност и сериозен капацитет за семеен автомобил. Въпреки че тези “изходни ” параметри са разхвърляни в потребителската карта във възможно най-далечните ъгли на графиката, от баварската марка са успяли да ги доближат дотам, че нещата сякаш постоянно са си били по този начин, и че комбинирането им е повече от съответно.

Ако би трябвало да посочим единствено една отличителна линия на 6 Series Gran Turismo, то това със сигурност би трябвало да бъде неговото пътно държание. За общото равнище на удовлетвореност от ръководството, трябва да споменем, че всичко стартира от почти перфектната работа, която екипът на компанията е приключил по повод на обезшумяването на купето. Във вътрешността на автомобила достига минимално количество външен звук, предимно от гумите и съприкосновението им с пътната настилка, което поставя водача в тежката обстановка да избира- дали да се потопи в тишината или да я “пречупи ” с феноменалната аудиосистема на водача в региона Bowers & Wilkins- Diamond Surround Sound, с нейните 16 високоговорителя и 1400 W. По традиция за BMW, всичко останало- материали, сглобка, настройка и функциониране на инструментите, пространство, визия и чувство, са точно там където би трябвало да бъдат- на възможно най-високото равнище.

Всички горни фактори са базата, върху която “стъпва ” автомобила и в комбинация с безусловно ненатоварващото и несъмнено пътно ръководство, и гамата високоефективни мотори, трансформират 6 Series Gran Turismo в най-хубавото предложение за дълги преходи на баварската марка. За това спомага както интериорни шир, така и товарното поделение, което предлага съдържимост от 610 литра или със 110 повече спрямо 5 Series GT. За постигането на спомагателен комфорт и удобство, капакът на багажника може да бъде отварян/затварян отдалечено, а делимите в отношение 40:20:40 облегалки на задния ред, могат да бъдат сгънати с бутон от товарното поделение.

За по-приятното и пълноценно изживяване по време на дългия път, 6 Series Gran Turismo идва и с набор високотехнологични решения, обединени от инфо-комуникационната и мултимедийна система BMW Connected, която има за цел направи престоя в купето едновременно личен, само че и обвързван с околния свят. iDrive системата също отбелязва наличие във вътрешността на автомобила като внася типичната си лесна употреба с Touch Controller модула на централната подпора и Control Display, който представлява извисен 10.25-инчов чувствителен на досег HD екран. Всичко това е в допълнение надградено с функционалността за ръководство на част от бордови подсистеми с жестове с ръка, както и към този момент по-големият (+70%) прожекционен Head-Up екран за лидера.

А в случай че макар цялата налична база за удоволствие, която предлага BMW 6 Series Gran Turismo, въпреки всичко се постанова да бъде свършена и малко отдалечена работа, то в случая може да се разчита на работа с календар, електронна поща и контакти посредством Microsoft Exchange функционалността. Синхронизирането на мобилния телефон става посредством Bluetooth връзка, а зареждането му може да бъде осъществено и безжично, единствено с поставянето на апарата в съответната ниша в предната част на централната конзола.

Въпреки че интериорът е мястото, на което водачът и неговите спътници, ще се радват най-много, екстериорът на колата е първото, което прави усещане при всеки един автомобил. Без да е екстравагантен и спорен, а по-скоро стилно-динамичен, дизайнът на BMW 6 Series Gran Turismo няма късмет да остане незабелязан.

Най-интересната част от структурата на автомобила е неговият профил, в който откриваме доста заемки от купе моделите, но пречупени през концепцията на баварците за създаването на една многопрофилна опаковка. Типичен образец за реализирането на това предпочитание откриваме в задната част на багажника, където в едно са съчетани елегантно завършен борд с интегриран автоматизирано разгъващ се спойлер.

BMW 6 Series Gran Turismo идва общоприетоо със задно въздушно окачване на задната ос, което при предпочитание от страна на клиентите може да бъде надградено с адаптивната версия, в композиция с Integral Active Steering, при която и предната ос е конфигурирана с въздушно окачване и Dynamic Damper Control система. За най-взискателните е планувана Executive Drive опцията, която с изключение на още по-стабилизирано пътно държание, обещава и повече динамичност. Водачът има възможност да контролира отстоянието на колата от пътя ръчно, като по този начин той може да си подсигурява спомагателни 20 мм независимост във височина при необходимост от атакуването на по-високи препятствия или сантиметър снишаване.

Като спомагателна екипировка за 6 Series Gran Turismo, от BMW оферират и няколко високотехнологични системи, които обещават да създадат пътното изживяване още по-приятно и несъмнено. Типичен пример за това е Driving Assistant Plus с помощник за полуавтономно придвижване, която позволява движението да бъде поверено за определен период от време в “ръцете ” на самата кола. Тя включва също по този начин поддържане на лентата на придвижване и дейна защита срещу непряк конфликт, Превенция срещу сблъсък откъм гърба и предупредителни функции за напречен трафик.

BMW 6 Series Gran Turismo се предлага с избор сред 6 основни модификации според интегрираните мотор и задвижваща система, като разновидностите са от 258 конски сили при 630i, до 340 конски сили при 640i и 640i xDrive. Дизеловите оферти са две- 630d с 265 конски сили и 640d с 320 конски сили.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР