Новосибирският завод за химически концентрати (ПАО „НЗХК“) - предприятие на

...
Новосибирският завод за химически концентрати (ПАО „НЗХК“) - предприятие на
Коментари Харесай

ТВЕЛ ще доставя ядрени горивни компоненти за изследователски реактор

Новосибирският цех за химически концентрати (ПАО „ НЗХК “) - дружество на горивната компания на „ Росатом “ – ТВЕЛ, и Организацията за атомна сила на Египет подписаха десетгодишен контракт за доставка на уран и алуминиеви съставни елементи за нискообогатено нуклеарно гориво за изследователския реактор ETRR -2.

Изследователският реактор ETRR -2 с аржентински дизайн, ситуиран в Националния египетски център за нуклеарни проучвания в град Иншас, се употребява за научни проучвания в региона на физиката на обикновените частици, материалознанието и създаването на радиоизотопи.

„ Нашите фабрики имат повече от 40-годишен опит в серийното произвеждане на гориво за проучвателен реактори и могат да създават горивни съставни елементи за всички съществени реактори, съществуващи в света с съветски и задграничен дизайн. Дългосрочният контракт е разумно продължение на поредност от сполучливо изпълнени договорни документи за самостоятелни доставки на горивни съставни елементи, създадени от ПАО „ НЗХК “ за Египет през последните три години. Това е доказателство за високото равнище на доверие сред ТВЕЛ и египетските ни партньори”, означи Олег Григориев, старши вицепрезидент по търговията и интернационалния бизнес на ТВЕЛ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР