Новорегистрираните автомобили в Пловдив от началото на годината са над

...
Новорегистрираните автомобили в Пловдив от началото на годината са над
Коментари Харесай

Автопаркът на Пловдив се увеличава средно с 1000 автомобила на месец, спад в регистрацията на електрички

Новорегистрираните коли в Пловдив от началото на годината са над 2 пъти повече от дерегистрираните за същия интервал, демонстрира информация на Министерство на вътрешните работи.
Прочетете още
Общо 23 723 нови и използвани МПС-та са минали регистрация през пловдивския КАТ през 2022 година, като съотношението нови-стари е почти 1 към 4. Прави усещане, че единствено 240 от тях са електрически, на фона на 398 през 2021 година.

Естественият приръст на новорегистрирани МПС-та за последната година е 12 618. С други думи, към 1000 нови автомобила се появяват по улиците на Пловдив всеки месец. Причината за огромният брой е, че през 2022 години са дерегистрирани общо 11 105. От тях 10 526 са бракувани, а 579 са спрени от придвижване.

На този декор България е преди всичко в Европейския съюз по растеж в продажбите на нови автомобили за първите девет месеца от годината. Според статистиката на Европейската асоциация на автомобилните производители (АСЕА), въпреки оскъпяването с над 10%, страната ни е продала най-вече коли от януари до октомври, по отношение на същия интервал предходната година.

От септември месец насам се следи стесняване на продажбите на нови коли у нас, което ускорява търсенето на използвани. Основна причина за спада е недостига на коли.

Повечето представителства у нас очакват и индексация на цените, заради намаляващото произвеждане и неналичието на материали, което в допълнение забавя продажбите. Сроковете за доставка за нов автомобил вече са над 6 месеца, а цените се усилват.

Така на процедура се получава, че поръчваш кола на една цена, чакаш половин година, с цел да дойде, само че на финала тя е в България с изменена, към този момент по-висока цена.

Според автомобилните специалисти нормализиране на пазара в околните месеца няма по какъв начин да се чака, защото би трябвало да завърти цялостен един цикъл, който стартира от производството, а е доста мъчно да се планува по какъв начин тъкмо ще се развият нещата и до какъв брой бързо това ще се случи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР