Новоприетите норми на финансиране на политическите партии не са справедливи.

...
Новоприетите норми на финансиране на политическите партии не са справедливи.
Коментари Харесай

Земеделци от Хасково предлагат промени във финансирането на партиите

Новоприетите правила на финансиране на политическите партии не са обективни. Откритото финансиране от бизнеса е в несъгласие с демократизма и ползите на жителите. Това съобщи ръководителят на Сдружение "Общоземеделско деяние " Спас Тенев на конференция в Хасково. На брифинга участва и общинският ръководител на Земеделски съюз "Ал. Стамболийски " Георги Потерашев. Тенев, който е някогашен финансист, предлага нов метод за субсидиране на активността на политическите сили, който се основава на три стълба. Като първо изискване, съгласно него, би трябвало да залегне правилото жителите сами да вземат решение какви средства от бюджета ще бъдат отделяни за финансиране.

Част от него ще бъде обезпечено както до момента - при прескачане на еднопроцентната преграда на парламентарни избори. Ще се държи сметка обаче на изборната интензивност и дотацията ще бъде индексирана с %, подобаващ на интензивността, посочи Тенев.

Вторият дирек ще бъде на база на осъществяването на формалните отговорности на влезлите в Народното събрание партии. Парламентарните групи ще получават твърда парична сума, само че в случай че членовете им абдикират от отговорностите си с наличие на пленарни съвещания или комисии да вземем за пример, тя ще бъде редуцирана или спирана, изясни Тенев.

По негови думи третият дирек ще планува гласоподавателите сами да дефинират вота, в специфична бюлетина да вземем за пример, коя от политическите сили да бъде обезпечена финансово - механизъм, непосредствен до настоящия преференциален избор с благоприятни условия за избор сред няколко партии или пък нито една.

Против сме финансирането посредством корпоративни дарения, тъй като това ще значи обединение на политика и бизнес, на в случай че то остане, може да се намерения за основаване на фонд, в който средствата ще бъдат "осветявани ", и на който могат да дадат пълномощия да разходва средства да вземем за пример за новосформирана политическа мощ, която се употребява с известност, уточни Тенев.

Той вметна, че е скептично надъхан към опцията концепциите на съидейниците му да бъдат признати, само че първо въпреки всичко те трябвало да бъдат огласени и да стигнат до повече хора, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР