Новооткрити таланти представиха музикалните ателиета по проект АРТкрафт. В продължение

...
Новооткрити таланти представиха музикалните ателиета по проект АРТкрафт. В продължение
Коментари Харесай

"Музикален калейдоскоп" представи новооткрити музикални таланти от община Хасково

Новооткрити гении показаха музикалните ателиета по план АРТкрафт. В продължение на три дни активност " Музикален калейдоскоп " гостува в три села от община Хасково. С осъществявания пред локалната аудитория и галерия " Аз-художникът " се слага креативният край на един от най-мащабните арт-проекти, по които работи Община Хасково.
 
АРТкрафт е неповторима по рода си колаборация сред Община Хасково, ДКТ " Иван Димов " и Алианс за районно съдействие и развиване в партньорство с NORTH Consulting ehf., Iceland. Проектът се финансира по Програма " Културно предприемачество, завещание и съдействие ".
 
Днес в село Манастир гостуването на децата-музиканти се трансформира в същински празник. Хората от селото се любуваха на осъществявания на цигулка и гайда. Най-малкият гений, открит в границите на АРТкрафт, е гайдарят Станимир Хаджиев-второкласник, за който към този момент няма секрети в музиката. А кулминационната точка в концертната стратегия беше осъществяването на Ерай Али от село Манастир. Деветокласникът единствено от три месеца свири на цигулка, само че към този момент впечатлява с гения си.
 
 " Музикален калейдоскоп " показа новооткрити музикални гении от община Хасково Източник: Община Хасково
Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев поздрави децата и техните музикални ръководители. Той благодари най-много на родителите, че са отгледали и възпитали ученолюбиви деца. Динко Тенев пожела триумф на музикалните педагози-откриватели на гениите на Хасково.
 
В музикалните калейдоскопи на АРТкКрафт са обхванати общо 70 деца от хасковските села Динево, Манастир, Малево, Войводово, Орлово и Мандра. Целта на плана АРТкрафт е децата да се срещнат с изкуството, да изберат музикален инструмент и да  развият гения си. Преди село Манастир, децата от музикалните школи гостуваха на село Войводово.
 
А на следващия ден " Музикален калейдоскоп " ще бъде в читалището в село Орлово, където от 16 часа бъдещите музикални звезди на България ще изпълнят най-хубавото от репертоара си.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР