Новоназначеният сенатор демократ от Калифорния Лафонза Бътлър каза, че няма

...
Новоназначеният сенатор демократ от Калифорния Лафонза Бътлър каза, че няма
Коментари Харесай

Сенаторът от Калифорния Лафонза Бътлър, който замени Даян Файнщайн, няма да се кандидатира за пълен мандат през 2024 г.

Новоназначеният сенатор демократ от Калифорния Лафонза Бътлър сподели, че няма да се кандидатира за цялостен мандат през 2024 година

Бътлър – която беше назначена по-рано този месец от губернатора на Демократическата партия Гавин Нюсъм да приключи оставащия мандат на починалата Даян Файнщайн – сподели в изказване, че е взела решението, откакто обмисли „ какъв живот желая да имам, какво тип услуга, която желая да предложа и какъв тип глас желая да показва. "

Нейната кандидатура щеше да усложни така и така многолюдната конкуренция, в която вземат участие няколко други видни демократи, в това число представителите Кейти Портър, Адам Шиф и Барбара Лий.

„ Реших да не се кандидатирам за цялостен мандат в Сената на Съединени американски щати “, сподели Бътлър в изказването си. „ Да знаеш, че можеш да спечелиш акция, не постоянно значи, че би трябвало да проведеш акция. Знам, че това ще бъде изненада за мнозина, тъй като обичайно не виждаме тези, които имат власт, да я оставят. Това може да не е решението, което хората чакаха само че това е верният за мен. "

Бътлър добави, че ще употребява останалото време на поста си, „ с цел да служи на хората в Калифорния с всяка грам сила и старания, които имам. "

Бътлър постави клетва като сенатор на 3 октомври и стана едвам третата чернокожа жена, която служи в горната камара.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР