Новоназначеният министър на отбраната на САЩ Марк Еспър по време

...
Новоназначеният министър на отбраната на САЩ Марк Еспър по време
Коментари Харесай

От Токио новият шеф на Пентагона порица военно-икономическата стратегия на Китай 

Новоназначеният министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър по време на посещаване в Япония насочи остра рецензия против Китай на фона на изострящата се комерсиална война сред Пекин и Вашингтон. В Токио през днешния ден той съобщи, че военната и икономическа тактика на Пекин е в прорез с учредения на правила интернационален ред, съобщи ДПА.

"Китай продължава да дестабилизира района. Неговата военна експанзия и деликатно премислена тактика за хищническа стопанска система опонира на учредения на правила интернационален ред, който се опитваме да запазим ", сподели Еспър при диалозите си с японския министър председател Шиндзо Абе.

Еспър, който встъпи в служба през юли, е на първата си задгранична аудиенция.

Шефът на Пентагона добави, че държавното управление на президента Тръмп остава ангажирано с "пълното, необратимо и проверимо нуклеарно разоръжаване на Северна Корея ".

Еспър ще беседва по-късно през днешния ден и с японския си сътрудник Такеши Ивая. Очаква се в тези диалози Еспър да призове Токио да резервира съглашението за продан на разследващи данни със Сеул макар влошените връзки сред двете прилежащи страни поради търговски проблеми и исторически разногласия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР