Новоизбраният президент на Северна Македония Стево Пендаровски е приел поканата

...
Новоизбраният президент на Северна Македония Стево Пендаровски е приел поканата
Коментари Харесай

Диалогът с Пендаровски се получава, доволен Радев

Новоизбраният президент на Северна Македония Стево Пендаровски е приел поканата на българския държавен глава Румен Радев да посети страната ни , оповестява БГНЕС.

След като публично постави клетва пред Народното събрание по-рано през днешния ден, Пендаровски е приел първо Радев в резиденцията си.

" Имахме доста ползотворни диалози и с ръководителя на Народното събрание, и с новия президент. Очаквам доста! Диалогът с Пендаровски се получава. Северна Македония ни е най-близката страна ". Така разяснява българският държавен глава диалога с македонския си сътрудник в президентската резиденция " Водно ".

Той заяви, че двамата са разискали тематики от необятен набор, които касаят и европейската, и евроатлантическата вероятност на Македония и двустранните връзки.
 Стево Пендаровски се закле като президент на Северна Македония
Стево Пендаровски се закле като президент на Северна Македония

Ще бъда фактор на непоклатимост, а не фактор на рецесии, даде обещание той

Според него България би трябвало да има европейски метод към Северна Македония, което значи страната ни да спомага за влизането на западната ни съседка в Европейски Съюз и НАТО. Той означи, че въпреки това България би трябвало да ползва европейските правила и критерии, когато отстоява своя народен интерес.

Споделих с ръководителя на Народното събрание и пред президента Пендаровски, че чакам друга динамичност в работата на така наречен Мултидисциплинарна експертна комисия , която изостава в своята работа, уточни Радев.

Ако продължаваме по този начин, ще се окаже един ден, че Македония е фиктивен член на Европейски Съюз, а ще са останали противоречиви въпроси, които могат да основават проблеми, което не е в духа на две страни членки на Европейски Съюз, разяснява още той.

Държавният глава увери, че е получил схващане по поставените от него въпроси от новия македонски президент. Според него е значимо страната ни да ползва европейските механизми и да бъдем безусловно предсказуеми и да знаем какво пожелаваме и накъде вървим.
 Радев поздрави Пендаровски за успеха му на изборите в Македония
Радев поздрави Пендаровски за успеха му на изборите в Македония

Той изрази вяра скоро да се срещне с новия президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР