Новоизбраният президент на Бразилия Жаир Болсонаро понесе остри критики след

...
Новоизбраният президент на Бразилия Жаир Болсонаро понесе остри критики след
Коментари Харесай

Новоизбраният президент на Бразилия: Бразилците все още не знаят какво е диктатура

Новоизбраният президент на Бразилия Жаир Болсонаро понесе остри рецензии след противоречив коментар , че народът на страната " към момента не знае какво е тирания " , написа " Гардиън ".

Латиноамериканската страна беше под тирания в продължение на две десетилетия.

Бившият капитан от армията, който не крие поддръжката си за военната тирания в Бразилия в интервала 1964-1985 година, направи коментара след телефонен диалог с унгарския министър председател Виктор Орбан.

 Новият бразилски външен министър не има вяра в климатичните промени
Новият бразилски външен министър не има вяра в климатичните промени

Това е скрит план на марксистите за задушаване на Запада

Унгария " е страна, която доста изстрада с комунизма в предишното си, хора, които знаят какво е тирания ", разгласи Болсонаро на конференция пред дома си в Рио де Жанейро.

" Бразилският народ към момента не знае какво е тирания , не знае какво е да пострадаш от ръцете на тези хора ", счита той.

Хосе Мигел Виванко, изпълнителен шеф на американския отдел на " Хюман райтс уоч ", разкритикува Болсонаро за употребяваните от него " тактики от Студената война ".

" Изключително тревожно и показно е, че Болсонаро взема съвет от добре прочут популист-автократ като Орбан. Всеки, който се съмнява в страданието на Бразилия по време на военното ръководство, просто би трябвало да си спомни грубите, систематичните и широкоразпространените нарушавания на правата на индивида, осъществени от режима ", акцентира Виванко.

 Новият президент на Бразилия: Не съм фашист, а бразилският Чърчил
Новият президент на Бразилия: Не съм фашист, а бразилският Чърчил

Жаир Болсонару е сравняван от най-яростните си критици с Адолф Хитлер

В държавен отчет от 2014 година се заключава, че повече от 400 души са убити или са изчезнали , а доста други са изтезавани по време на военната хунта, цензурирала медиите и културата, принуждавайки доста бразилци да изоставен страната.

Според публицисти коментарът на Болсонаро е " следващата нелепост ".

Болсонаро ще встъпи в служба на 1 януари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР