Новоизбраният президент на Българската федерация по вдигане на тежести Антон

...
Новоизбраният президент на Българската федерация по вдигане на тежести Антон
Коментари Харесай

Антон Коджабашев за скандала с Иван Иванов: Питайте стария президент

Новоизбраният президент на Българската федерация по повдигане на тежести Антон Коджабашев изрази позитивно мнение по отношение на работата на треньора на националния тим по повдигане на тежести Иван Иванов. Неговото име беше забъркано в корупционен скандал преди няколко месеца, дружно с това на сина му. 

По-рано през днешния ден на съвещание Антон Коджабашев беше определен да заеме мястото на досегашния необут на централата Ариф Маджид.

„ Знам, че поемам един нелек път, само че аз този път съм го вървял в състояние на дълги години. Знаете, че от 2000 година, покрай 2010 година с малко спиране, бях президент на федерацията и федерацията тогава нямаше запори от Национална агенция за приходите, нямаше такива проблеми и кавги, каквито има в този момент “, показа Коджабашев директно след избора му още веднъж да застане отпред на централата.

До този миг той беше член на Управителния съвет. Каква обаче е визията му за идващите години и ще остане ли треньор Иван Иванов?

„ Това не е въпрос към мен. Това е въпрос на нашето мнение. Моето мнение е, че Иван Иванов се оправя доста добре с всичко, което му се сложи. Един извънредно рационален човек в областта на спорта, един доста добър треньор в залата, човек, който се схваща от работа, въпреки всичко е олимпийски първенец, няколко пъти международен първенец, нееднократен рекордьор,  човек, на който може да му се има доверие. “

Запитан за корупционния скандал, в който беше забъркан треньорът Иван Иванов и неговият наследник, който носи същото име, Коджабашев разгласи:

„ Аз мога да мисля върху неща, които познавам детайлно. Мога да мисля, мога да знам неща, в които съм взел участие, в които имам някаква  информация и някаква визия. За този случай аз не знам нищо, също така, което видях от вас, медиите. Не мога да разясня нищо. Аз занапред ставам президент на федерацията. Досега не бях. Нищо не мога да мисля, защото има проверяващи органи, които би трябвало да си свършат работата и ще ни кажат отговорен, почтен, и тогава ще ви кажа. Питайте остарелия към този момент президент, той персонално твърди, че му е давал рушвет. Ето го, тук е. “

Антон Коджабашев вече беше президент на централата, само че по негово време беше отнет лицензът на федерацията поради допинг скандал.

„ Да, поради допинг скандал от 2008 година. И тогава, несъмнено, отново на прицела бях аз като президент. Естествено, че всеки един началник на всеки спорт се тормози от какво ли не. Утре да няма съществени травми. Видяхте с Карлос Насар, което стана, сряза си с сухожилието. Това са неща естествени от живота. Но с допинга, аз не мога да съм 24 часа да съм със спортистите по едно и също време и непрестанно до тях и да ги проследявам “, сподели Коджабашев.

„ Това, което вършим, е да има постоянни антидопингови проби. Ще го вършим и за вбъдеще. Те така и така идват прекомерно доста от чужбина. Така че това са нещата, които държат пулса на всеки един състезател, всеки един щангист, да бъде до там сигурен в това, което взима, че да няма никакви отрицателни последици “, приключи новият остарял президент.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР