Новоизбраният президент на Аржентина Хавиер Милей отпътува за Съединените щати,

...
Новоизбраният президент на Аржентина Хавиер Милей отпътува за Съединените щати,
Коментари Харесай

Милей заминава на посещение в САЩ

Новоизбраният президент на Аржентина Хавиер Милей отпътува за Съединените щати, с цел да се срещне с американски и интернационалните чиновници в продължение на два дни.


Крайнодесният икономист ще дойде на частно посещаване в Ню Йорк на 27 ноември.

Милей ще организира " протоколни срещи, с цел да изясни икономическия си проект: фискална промяна, парична промяна, държавна промяна и дерегулация ", съобщи представител на новоизбрания президент пред Агенция Франс Прес.

" Не става въпрос за търсене на финансиране ", акцентира той.

По-късно Милей ще продължи за Вашингтон, където ще се срещне с Хуан Гонсалес, старши шеф на Съвета за национална сигурност по въпросите на Западното полукълбо, оповестиха за Агенция Франс Прес дипломатически източници.

Програмата на Милей до вторник включва и диалози със чиновници на Министерството на финансите и функционери на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка, споделиха източниците.

Милей ще пътува с няколко членове на екипа си, в това число Луис Капуто, консултант по финансовите въпроси, който се счита за евентуален член на кабинета.

Бъдещият президент към този момент организира първи отдалечен диалог от Буенос Айрес с ръководещия шеф на МВФ Кристалина Георгиева.

Буенос Айрес има дълг към МВФ в размер на 44 милиарда $, контрактуван през 2018 година от тогавашния президент Маурисио Макри, който в този момент е главният съдружник на Милей.

Милей ще поеме президентството в Аржентина на 10 декември, наследявайки перониста Алберто Фернандес./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР