Ново впечатляващо видео, създадено от Европейската космическа агенция, ни пренася

...
Ново впечатляващо видео, създадено от Европейската космическа агенция, ни пренася
Коментари Харесай

Полетете над марсианския кратер Корольов с това невероятно видео

Ново впечатляващо видео, основано от Европейската галактическа организация, ни придвижва непосредствено над марсианския кратер Корольов. То е генерирано от снимки, направени от инструмента HIRSC на борда на „ Марс Експрес “, както и благодарение на топографска информация. Крайният резултат е един 3D пейзаж на кратера. Илюзията за полет над него пък е реализирана

Кратерът е цялостен със замръзнала вода. Той е с диаметър към 80 километра и се намира в северното полукълбо на Червената планета.

По своя размер марсианското езеро е сходно със седмото най-голямо езеро на Земята – Голямото Мече езеро в Северна Канада, чийто воден размер е към 2236 km3.

Освен да прави вълшебен фотоси на Марс, спътникът „ Марс Експрес “ събира информация точно за количеството воден лед на Червената планета.

Кратерът Корольов е кръстен на бащата на руската галактическа стратегия – Сергей Корольов. Диаметърът на образуванието е 81,4 километра, а дебелината на водния лед е към 2 километра. Според последните изследвания, ледената завивка на кратера се е формирала дружно с него, като той не е бил изпълнен с вода от съществуващите преди 2 милиарда години океани на Червената планета.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР