Ново видео показва напредъка при строежа на пътен възел Ребърково“,

...
Ново видео показва напредъка при строежа на пътен възел Ребърково“,
Коментари Харесай

Има надежда! Ново ВИДЕО показва напредъка при строежа на пътен възел „Ребърково“ на Е-79 между Мездра и Ботевград

Ново видео демонстрира напредъка при градежа на пътен възел „ Ребърково “, част от модернизацията на интернационален път Е-79 сред Мездра и Ботевград, научи организация BulNews.
Каналът Infra Sky, откъдето постоянно демонстрират по какъв начин вървят дейностите, пусна клип, сниман с дрон на 28 януари. Последните споделени фрагменти преди този момент са от 13 януари. За две седмици се вижда, че строителите са постигнали прочут прогрес в работата си по построяването на оборудването. Авторът на записа написа, че той се състои основно в отнемането на скална маса. Вижда се също положен асфалт на моста. 
Пътният възел при Ребърково е част от градежа на скоростен път сред Ботевград и Видин. Участъкът Мездра-Ботевград бе затворен през юни, като стартирането му в употреба бе отлагано неколкократно. 
Последната дата за отварянето му е 15 февруари.  Тогава се чака придвижването да бъде пуснато в едната лента, в двете посоки, до момента в който пътят бъде приключен изцяло. 
Това обаче не е краят на тегобите за жителите на Северозапада, защото ще последва ново затваряне. То се постанова за построяването на два пътни възела – „ Дърманци “ и „ Мездра “. 
Въпреки това министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и шефът на АПИ Ясен Йорданов дадоха обещание, че цялото трасе сред Мездра и Ботевград ще бъде готово до края на 2024 г. 


 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР