Ново проучване установи, че подготовката за работа и училище прави

...
Ново проучване установи, че подготовката за работа и училище прави
Коментари Харесай

Определиха най-стресиращото време на деня: вижте кога е

Ново изследване откри, че подготовката за работа и учебно заведение прави сутринта най-натовареното време от деня. Изследователите са интервюирали близо 2000 възрастни за това по кое време денем изпитват максимален стрес. Повече от 50% от интервюираните признават, че са претрупани от момента, в който станат от леглото.

Средно времето от деня, когато множеството интервюирани са претърпели стрес, е 08:15 сутринта, пише DailyMail. Повечето възрастни прибавят, че през това време постоянно губят към 20 минути заради непредвидени проблеми.

Освен това повече от половината от интервюираните възрастни, към 51%, имат вяра, че „ в никакъв случай “ няма задоволително време денем, с цел да се извърши всичко планувано.

35% от интервюираните споделят, че се усещат уплашени при започване на деня, а 47% от хората споделят, че в този момент са по-заети от всеки път.

Освен това 35% от интервюираните оповестяват, че не знаят по какъв начин да намерят време за действия, които ще ги създадат щастливи. И към 37% от интервюираните споделиха, че са не запомнили по какъв начин да отделят време за личните си потребности.

Но стресът, обвързван с всекидневието, е най-силно изразен заран.

Сред ежедневните утринни грижи бяха посочени проблеми като търсене на ключове, пробуждане и избор какво да облека. Подготовката на децата за учебно заведение също донася спомагателен стрес.

Родителите се съгласиха, че непредсказуемостта на детските страсти може да трансформира даже добре плануваната утринна рутина в безпорядък. Но обществените учени разкриха пет надеждни съвета, които могат да създадат сутрините ви по-приятни.

Експертите споделят, че с цел да премахнете напрежението от сутринта, можете да приготвите облекла предната вечер или да опаковате обяд за децата. Създаването на по-проста, по-последователна утринна рутина, към която всеки в фамилията може да се придържа, също ще помогне.

Родителите също се поучават да се разсънват най-малко 30 минути преди децата да се разсънят, с цел да имат малко свободно време, с цел да се приготвят за новия ден.

Специалистите поучават още да се делегират на децата повече домашен отговорности и отговорности, които ще са съобразени с възрастта им.

И за родителите, и за децата социолозите предлагат да се ограничи потреблението на джаджи и медии заран, които разсейват вниманието и могат да откраднат скъпо време.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР