Ново проучване установи, че хората с диабет тип 2 трябва

...
Ново проучване установи, че хората с диабет тип 2 трябва
Коментари Харесай

Следобедната физическа активност е полезна за хората с диабет

Ново изследване откри, че хората с диабет вид 2 би трябвало да вършат физически извършения следобяд, а не заран, с цел да управляват кръвната си захар, заяви Си Ен Ен.

" В това изследване показахме, че възрастните с диабет вид 2 имат най-голямо усъвършенстване в контрола на глюкозата, когато са най-активни в следобедните часове ", твърди съавторът на проучването доктор Джинджи Циан от Отдела за сън и циркадни нарушавания в Бригамската и женска болница в Масачузетс.

" Знаем, че физическата интензивност е потребна, само че това, което нашето изследване прибавя, е ново схващане, че времето на интензивност също може да е значимо ", добави Циан.

Екип от откриватели от Бригамския и Джослинския диабетен център е проучил данни от повече от 2400 души с наднормено тегло и диагностициран диабет вид 2, които са носели устройство за запис на акселерометрия на талията - нещо, което мери вибрациите или ускорението на придвижването - за премерване на физическата им интензивност.

След като прегледали данните от първата година на изследването, откривателите открили, че тези, които правили " умерена до интензивна " физическа интензивност в следобедните часове, са имали най-голямо понижение на равнищата на кръвната глюкоза.

Според Училището по публично здраве към Харвардския университет образци за " умерена " интензивност са бързото вървене, косенето на тревата с моторна косачка и любителската игра на бадминтон, до момента в който " енергичната " интензивност включва пешеходен туризъм, бърз джогинг, баскетболен или футболен мач или колоездене със скорост 14-16 благи в час.

При разглеждане на данните от четвъртата година на изследването екипът открил, че тези, които са се упражнявали следобяд, са поддържали понижени равнища на кръвната глюкоза и са имали максимален късмет да съумеят да спрат да одобряват медикаменти за намаление на глюкозата при диабет.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР