Ново проучване сочи, че консумацията на месо допринася за нарастващото

...
Ново проучване сочи, че консумацията на месо допринася за нарастващото
Коментари Харесай

Месото е виновно за затлъстяването, колкото и захарта

Ново изследване сочи, че потреблението на месо способства за възходящото разпространяване на световното затлъстяване толкоз, колкото и потреблението на захар.

Според учените от университета в Аделаида мазнините и въглехидратите могат да ни доставят задоволително сила, която да задоволи изцяло потребностите ни. Освен това те се усвояват по-бързо от протеините.

Енергията, предоставяна от месото, се употребява по-късно, а в случай че има остатък, той се съхранява под формата на мазнини в тялото. Това значи, че увеличението на достъпността на месото може да има забележителен принос към увеличението на размера на талиите в световен мащаб.

Уенпенг Ю, който е докторант в университета в Аделаида, прегледал данните за съществуването на захар и месо и въздействието им върху затлъстяването в 170 страни и открил мощна връзка сред двете. След отчитане на разликите сред обособените страни, в това число равнище на урбанизация, физическа интензивност и калориен банкет, изследването открило, че дялът на месото измежду причинителите на затлъсяване е 13 %. Дялът на захарта е същият.

 Месо

Говорейки за проучванията си в уеб страницата на университета, господин Ю споделя: Съществува доктрина, че мазнините и въглехидратите, изключително мазнините, са главните фактори, допринасящи за затлъстяването.

Мазнините и въглехидратите в актуалните диети доставят задоволително сила, с цел да се посрещнат ежедневните ни потребности. Месните протеини се усвояват по-късно от мазнините и въглехидратите. Това прави получената от протеина сила остатък, който се трансформира и съхранява под формата на мазнини в човешкото тяло.

Проучването се разграничава от предходни проучвания на връзката сред месото и затлъстяването, които свързват наличието на мазнини в месото с проблемите с тежестта. Но господин Ю споделя, че протеинът в месото този, който е директно виновен за непотребните килограми.

 захар

Професор Хенеберг е началник на изследователския екип по биологична антропология и сравнителна анатомия. Той твърди, че резултатите от проучванията им евентуално ще бъдат противоречиви, тъй като демонстрират, че месото способства за разпространяването на затлъстяването в международен мащаб в същата степен, както захарта.

Вярваме, че е значимо хората да внимават със свръхконсумацията на захар и някои мазнини в питателните си режими. Въз основа на констатациите си имаме вяра и че месният протеин в човешката диета също има забележителен принос към затлъстяването, прибавя професор Хенеберг.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР