Ново проучване, проведено от екип от изследователи в университета Лайбниц

...
Ново проучване, проведено от екип от изследователи в университета Лайбниц
Коментари Харесай

Пийте минерална вода, за да си набавите нужния калций

Ново изследване, извършено от екип от откриватели в университета Лайбниц в Хановер, Германия, потвърждава, че пиенето на минерална вода може да бъде добър метод за набиране на калций наред с млякото и останалите млечни артикули.

Учените стигат още по-далеч в изказванията си с констатацията, че минералната вода може да бъде даже по-добра опция от нискокалоричното мляко или приемането на таблетки, които дават отговор на дневното належащо количество калций.

Изследователите следили доколко тялото може да всмуква калций от пет разнообразни продукта, всеки от които съдържа 300 мг калций, в това число три типа богати на калций минерални води, мляко и калциева добавка.

В изследването взели участие по 21 мъже и дами, с цел да се види, че няма разлика в това по какъв начин другите полове всмукват значимия за организма детайл от петте разнообразни източника. Учените открили, че съществуването на други минерали във водата няма резултат върху абсорбцията на калций.

За нас минералната вода е съвършеното средство за набиране на калций за организма. Продуктът е опция на калориите, съдържащи се в млякото и другите останали млечни артикули, споделя водещият на научния екип, провел проучването – професор Тереза Грипнер.

В свят с непрекъснато възходящ брой на хора с наднормено тегло и навсякъде затлъстяване е значимо да се понижи енергийният банкет и да се насърчат другите възможности, които да задоволят търсенето на калций, с изключение на млякото с високо наличие на калории и млечните артикули, споделя още тя.

Знае се, че човешкото тяло може да извлече калций от два източника – от храната, която се употребява, или от костите. Когато тялото стартира да си набира калций от костите, те отслабват, което води до многочислени проблеми. Освен млечните артикули, богати на значимия детайл са броколите, смокините и бадемите.

Според данни на Световната здравна асоциация мъжете на възраст сред 19 и 70 години би трябвало да одобряват към 1000 мг калций дневно, а мъжете на 70 години и нагоре по 1200 мг дневно. Жените на възраст сред 19 и 50 години би трябвало да одобряват 1000 мг калций на ден, до момента в който тези над 50 години се нуждаят от 1200 мг дневно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР