Ново проучване показва, че играенето на 3D видеоигри, като Super

...
Ново проучване показва, че играенето на 3D видеоигри, като Super
Коментари Харесай

Играта на тази Super Mario игра се оказва неочакван съюзник в борбата с депресията


Ново изследване демонстрира, че играенето на 3D видеоигри, като Super Mario Odyssey, може да е тъкмо това, от което се нуждаете по време на припадък на неприятно въодушевление.

В неотдавнашно проучване, извършено в Германия и оповестено в списание Frontiers in Psychiatry, учените изследват различни способи за лекуване на огромно депресивно разстройство (MDD), като насочват вниманието си към цветните и увлекателни царства на обичания на милиони водопроводчик в алено. В проучването са взели участие 46 участници с диагноза меланхолия, разграничени на три групи: едната група се е потопила в света на Марио, другата е работила с стратегия за когнитивно образование, наречена CogPack, а последната група е получила общоприетоо клинично лекуване в продължение на шест седмици.

Играта Super Mario Odyssey е определена поради потапящата 3D среда, която изисква навигация, решение на проблеми и високо равнище на взаимоотношение с играчите. Смята се, че тези характерности евентуално подтикват когнитивните процеси и въздействат позитивно на настроението. И наподобява, че хипотезата работи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР