Ново проучване на платформата за екипна комуникация Slack показва, че

...
Ново проучване на платформата за екипна комуникация Slack показва, че
Коментари Харесай

Откриха връзката между повечето работа и продуктивността

Ново изследване на платформата за екипна връзка Slack демонстрира, че има връзка сред продуктивността и продължителността на работния ден, осведоми.

В изследването са взели участие 10000 чиновници, като данните сочат, че хората, приключващидейността си в края на работния ден, имат към 20% по-висока работливост от тези, които не престават да се трудят и в извънработно време.

Резултатите от допитването сочат още, че при хората, работещи след края на работния ден, се следят двойно по-високи равнища на стрес и бърнаут.

Изследването беше показано в края на годината, в която доста изпълнителни шефове настояха за връщане на чиновниците в офисите, което, съгласно тях, би повишило продуктивността.

Това обаче не подхожда на част от работещите, защото те губят време в пътешестване до офиса, а там се разсейват в допълнение с непотребни действия.

„ Идеята за продуктивността постоянно е била, че в случай че желаете да произвеждате повече, би трябвало да работите по-дълги часове “, споделя Кристина Янцер, старши вицепрезидент по проучванията и разбори и началник на Slack`s Workforce Lab.

„ Това е нашата опция да разбием митовете. Повече работни часове не значат безусловно по-висока продуктивност “, добавя тя.

Проучването демонстрира, че хората, работещи на бюро, считат, че четири часа на ден в целенасочена работа са идеални като време за привършване на най-важните задания, до момента в който при срещи от над 2 часате биха се почувствали претрупани.

Повече от половината интервюирани показват, че рядко или съвсем в никакъв случай не си вършат почивки през работно време.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР