Ново предложение към родителите от страна на педагози:Родителите да имат

...
Ново предложение към родителите от страна на педагози:Родителите да имат
Коментари Харесай

Канят родители да работят в детските ясли по четири часа дневно

Ново предложение към родителите от страна на педагози:

Родителите да имат опция се включват в работата в детските ясли за по четири часа дневно от тази есен. Това са предложили шефове на детски заведения в София на среща със столичния зам.-кмет Дончо Барбалов, оповестява.

Ако искащите са доста, ще бъде направен график за редуването им.

" Така родителите ще могат от близко да видят по какъв начин минава един ден в детската ясла и какви са отговорностите на личния състав. Ще са по-спокойни, като видят действителната грижа за техните деца ", изясни доктор Моника Чеуз, шеф на дирекция " Здравеопазване " към Столичната община.

На съвещанието с шефовете на общинските независими детски ясли в столицата специалисти са изразили мнение, че с измененията в Наредба 26 и опцията в яслите да работят и педагози, а освен медицински сестри има късмет да се преодолее рецесията с личния състав в детските заведения.

Директорите са се оплакали, че откогато яслите са станали изцяло безвъзмездни за родителите, посещаемостта е паднала под 50%.

Според експерти не е редно да се пази мястото, а детето да не посещава градината, до момента в който родителите на други деца са принудени да заплащат за частни забавачки заради дефицит тук-там в общинските.

На срещата за следващ път е доказано, че не са задоволителни средствата, отпускани от страната за прехрана на детските заведения.

Държавно делегираните бюджети не покриват увеличените разноски на детските заведения заради високата инфлация и скока на цените на енергоносителите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР