Ново поевтиняване на бензин A95 и в началото на днешния

...
Ново поевтиняване на бензин A95 и в началото на днешния
Коментари Харесай

Бензинът поевтинява, от ГЕРБ признаха, че за екоколите ще се плаща съвсем леко по-малко

Ново поевтиняване на бензин A95 и при започване на днешния ден – това сочи статистиката на профилираната платформа fuelo.net.
Средното поевтиняване е от 1 стотинка – междинната цена на най-популярния тип бензин е А95 е 2,19 лв. на литър, което е поевтиняване от 19 стотинки от началото на месеца. Границите обаче са доста необятни – най-евтино бензин може да се откри към този момент и за под 2 лв. (1,97 лева), а най-скъпо – 2,44 лв. на литър.
Иначе, цената на обособените вериги също варира много, въпреки и в малко по-тесни граници. Най-евтина е междинната цена на веригата " Зара Бензин A95H " – 1,99 лв. на литър т.е. даже Марешки не бие тази цена (неговата е 2,07 лева), а най-скъпо горивото се продава от Go Petroleum A95 – 2,32 лв. на литър. Впечатление прави, че толкоз оплюваната по конгреси, Фейсбук и от десни политици като " Демократична България " верига " Лукойл " поддържа междинна цена, която е по-ниска от междинната въобще – 2,16 лв. на литър при 2,19 лв. на литър приблизително общо за всички вериги. На 2,19 лв. стоят Shell, " Газпром " и ЕКО.
За разлика от А95, дизелът си остава приблизително 2,36 лв., което значи поевтиняване от единствено 5 стотинки от началото на месеца. Най-ниската цена по бензиностанциите е 2,13 лв., а най-високата – 2,56 лв.. Най-евтино дизелът се търгува от веригата на Марешки – 2,21 лв., а най-скъпо – от " Газпром ", 2,39 лв.. " Лукойл ", Shell и EKO стоят като вериги навръх междинната цена – 2,36 лв..
По-скъпите автомобилни налози
След като на равнище комисия ветото на президента падна, депутатът от ГЕРБ Александър Иванов продължи да поддържа тезата на партията си и пред Нова телевизия – че кметовете поддържат смяната, като обаче сподели, че тези, които имат по-екологични коли, ще заплащат " напълно леко по-малко ".
На пряк въпрос ще се увеличи ли с над 80% т.е. към 30-40 лв. за най-големия дял коли (100 конски сили, 11-годишна кола), Иванов отговори, че имало такава опция, само че общините ще дефинират ставките и щели да употребяват минималното нарастване по формулата, в която влиза веществен съставен елемент (мощност на двигателя) и екостандарта (Евро).
Мислите ли, че в случай че българинът можеше, няма да си купи нова кола, опонира аленият народен представител и някогашен кмет на Смолян Дора Янкова, съгласно която общините обяснили, че няма да се възползват от новия законопроект през първата година. Ще стартира да се усъвършенства качеството на въздуха, когато почнем да мислим дали имаме потребност от три автомобила, които са доста мощни, само че доста остарели, акцентира Иванов. И повтори и друга теза – щяло да се заплаща една кутия цигари на месец за по-скъпия налог на по-старите коли. А в ракия по какъв начин го обръщате, иронизира Виктор Николаев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР