Ново огромно дарение в битката със смъртоносния коронавирус направи народният

...
Ново огромно дарение в битката със смъртоносния коронавирус направи народният
Коментари Харесай

Ново огромно дарение от Делян Пеевски

Ново голямо подаяние в борбата със смъртоносния ковид направи националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Подкрепата му към този момент е близо 3 милиона лв.. 13 апарата за обдишване на обща стойност 468 000 лв. обезпечи депутатът за лечебните заведения в Стара Загора, Благоевград, Разлог, Гоце Делчев, Ямбол, Кърджали, Пазарджик, Ардино, както и за ВМА. Народният представител е най-големият донор за здраве в България. Общинското управление на Движение за права и свободи - община Ракитово насочи през вчерашния ден специфични блaгoдaрности към Дeлян Пeeвcки зa прeдocтaвeнитe мacки и чoвeшкoтo му oтнoшeниe към хората. Това заяви на персоналния си профил ръководителят на младежката организация и зам.-кмет на родопската община Цанко Молов.

„ Г-н Пеевски e най-големият донор в България в битката против болестта с ковид. Нека бъде жив и здрав. В сложни моменти се познават хората с огромни сърца! “, разясниха младежите. Те са раздали маски на възрастните хора в общината, с цел да се защищават от вируса. „ Ние от Политическа партия,,Движение за Права и Свободи`` ocъзнaвaмe, чe нaшaтa миcия в тeзи тежки дни e изключитeлнo вaжнa. Призоваваме всички хора да бъдат виновни. Спазвайте ограниченията, те не са просто лист хартия. Социалната отдалеченост, носенето на маски, миенето на ръцете и дезинфекцията на най-често употребените движимости и предмети.

Всичко гореописано ще избави човешки животи. Призоваваме Ви, бъдете виновни към себе си, към своите близки, към хората които обичате “, разясниха от Движение за права и свободи в община Ракитово.

ВИЖ ОЩЕ: Движение за права и свободи даде летящ старт на дарителската акция

Мощната дарителска акция у нас, на която Движение за права и свободи даде летящ старт, продължава в цялата страна. В сметката на „ Пирогов ” идват дарения от разнообразни хора и организации на стойност близо 350 000 лева 288 000 лева от тях са обезпечени от „ Българският енергиен холдинг “, „ Топлоелектрическа централа Марица Изток “ 2, НЕК, АЕЦ Козлодуй, Булгаргаз, Булгартрансгаз, Мини Марица Изток, ЕСО. Ръководството на " Пирогов " употребява даренията им, с цел да купи Мобилна цифрова рентгенова система, предопределена за прилагане в Реанимационно поделение за банкет и лекуване на пациенти с COVID-19 на стойност 255 900 лева Помощ в размер над 70 000 лева незабавният център получи от „ Нова броудкастинг груп “. Дарението включва анестезиологична инсталация, дезинфекционна машина, както и за кревати за родители на заболели деца.

Единайсет дни след старта на Националната акция на Български лекарски съюз „ За героите в бяло “ в сметката има 147 345.27 лв.. В централата на БЛС не престават да идват и материални дарения: маски, очила, защитни дрехи за еднократна приложимост и други

„ Техномаркет България “ ЕАД преведе 100 000 лева по сметката на Министерство на здравеопазването за подкрепяне активността на лечебните заведения в България в условия на изключителна обстановка, обвързвана с COVID-19.

 

Посолството на Съединени американски щати у нас пък подари средства на Община Белица в Югозападна България. „ Днес подаряваме средства на Община Белица в Югозападна България. Миналата седмица над 100 поданици на Белица се завърнаха у дома от сезонните си работни места в Банско. Всичките 100 са под карантина в домовете си “, написаха от посолството на Съединени американски щати. Със средствата ще се закупят защитни материали за доброволци от Белица.

„ Нашите средства ще закупят дезинфектанти и персонални защитни средства за доброволци от Белица, които доставят храна и медикаменти на рискови поданици на Белица, в това число 100-те, които сега са под карантина. Всеки доброволец оказва помощ да забавим разпространяването на инфекцията “, оповестяват още от посолството на Съединени американски щати във фейсбук.

Компанията на братя Домусчиеви „ Биовет ” подари в петък 250 000 лв. за хората в неравностойно състояние в Пещера, които ще бъдат наранени от икономическата рецесия. От началото на пандемията семейство Домусчиеви е дарило общо над 600 000 лв., проби за проучване и медикаменти.

УМБАЛ „ Канев “ – Русе получи общо 36 460 лв. от донори. Кметът на Община Бяла, Русенска област, Димитър Славов направи първото подаяние от 1000 лв. по новооткритата сметка на МБАЛ Бяла.

Членове на Тракийския съюз на зърнопроизводителите са заплатили за доставката на един нужен на лекарите от старозагорската УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ съвременен респираторен уред, който да се употребява при лекуването на болни от COVID-19

МБАЛ-Пазарджик получи дихателен уред от дарението, дарено на Министерството на здравеопазването от притежателя на най-голямата група частни лечебни заведения в страната „ БУЛФАРМА ”-д-р Михаил Тиков. 500 защитни маски за многократна приложимост и 11 защитни костюма за многократна приложимост подари Ротари клуб - Пазарджик. Дарението е на стойност 2 122лв и е от благотворителната акция на ротарианците за набиране на средства в помощ на МБАЛ- Пазарджик.

Общо 4000 лв. е сумата, която кметът на община Видин - Цветан Ценков, заместник-кметовете Борислава Борисова, Цветомира Илиева, Десислава Тодорова, Светослав Скорчев, секретарят - Валери Димитров, и ръководителят на Общинския съвет - Генади Велков, са дали, с цел да се подкрепят противоепидемичните ограничения в изключителната обстановка поради COVID-19.

Дарение от 200 броя дезинфектанти за ръце на стойност над хиляда лв. получи през днешния ден община „ Родопи ”. Благородният жест направи президентът на компания „ Рефан България ” Ангел Попов.

Спешното поделение на УМБАЛ " Св. Анна " - София АД, получи подаяние утрамодерна термокамера от компания " Глобъл секюрити ". Дарението е на стойност над 20 хиляди лева и ще подкрепи напъните на незабавните медици от първа линия, в битката им с Ковид 19.

Всеки, който е бил в контакт с националната представителка Даниела Малешкова през последните две седмици, може да си направи тест за COVID-19. Това оповестиха от общината в Септември. „ От заплатите си кметовете и целият екип ще закупим нужните проби за всеки, който усеща безпокойствие, отвън фамилния кръг лица, които наложително ще бъдат изследвани със средства от страната “, разясниха от кметската администрация в община Септември.

Народният представител Кирил Калфин подари 1500 лева на болничното заведение в Кюстендил за битка с ковид. Депутатът Владимир Тошев, общинското управление и съветници от ГЕРБ-Видин подариха защитни средства от най-голям клас на МБАЛ „ Св.Петка ”.  Групата на Политическа партия ГЕРБ в Общинския съвет на Варна подари близо 10 000 лева на УМБАЛ „ Св.Анна ” за битка против COVID-19. Дарение на обща стойност от 2117 лева получи МБАЛ-Първомай от Областния щаб. Близо 30 000 лв. са дарени на МБАЛ " Св. Николай Чудотворец " Лом.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР