Ново обръщение направи украинският президент Володимир Зеленски.Никой не може да

...
Ново обръщение направи украинският президент Володимир Зеленски.Никой не може да
Коментари Харесай

Зеленски каза колко ще продължи войната. Ново послание

Ново послание направи украинският президент Володимир Зеленски.

" Никой не може да предвижда какъв брой дълго ще продължи тази война ", съобщи той, представен от AP.

" Това, за жал, ще зависи освен от нашите хора, които към този момент дават своя най-много. Това ще зависи от нашите сътрудници, от европейските страни, от целия свободен свят ", добави той. Зеленски изрази благодарността си към всички, които работят за усилване на глобите против Русия и за увеличението на военната и финансовата поддръжка за Украйна.

" А за западните страни това не е просто разход, тук става въпрос не за счетоводство, а за бъдещето ", акцентира той.

Зеленски разгласи, че украинските сили към този момент са свалили 200 съветски бойни самолета от началото на войната. Той загатна за тежки загуби на Русия в танкове, бронетранспортьори, хеликоптери и дронове.

" И защо е всичко това? За да може статуята на Ленин да остане малко повече във краткотрайно окупирания Геничевск. Няма и не може да има различен резултат за Русия ", съобщи украинският президент.

Статуята на Ленин в Геничевск - град в южната украинска Херсонска област - бе възобновена от съветската войска предишния месец, отбелязва АП.

Зеленски сподели, че украинските сили напредват, като са си върнали през вчерашния ден шест обитаеми места.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков повтори в това време позицията на Русия, че среща сред двамата президенти е допустима единствено в случай че Москва и Киев реализиран някакво авансово съглашение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР