Ново напрежение се очаква в ямболското село Шарково, където граждани

...
Ново напрежение се очаква в ямболското село Шарково, където граждани
Коментари Харесай

В Шарково се очакват ветеринари, блокадата остава

Ново напрежение се чака в ямболското село Шарково, където жители са блокирали пътя до кошарите с последното стадо кози, което би трябвало да бъде евтаназирано поради подозрения за чума.

По време на снощния спешен щаб в Министерство на вътрешните работи от земеделското министерство са били безапелационни – животните би трябвало да бъдат умъртвени, тъй като се намират в огнище, където е установена чума.

Доброволците не имат вяра на страната и се заканват да създадат всичко по силите си, с цел да попречат на ветеринарните управляващи.
Порожанов: Огнища на чума има в 5 села, останали животни – единствено в стадото на баба Дора Стопаните на стадо в Болярово не допускали ветеринарите да създадат повторна проба
Докато те пазят добитъка на старата господарка, има все по-сериозни подозрения, че болестта е стигнала и до друго обитаемо място – Болярово.

Министерство на земеделието и храните изпраща ветеринари от София, които да вземат повторна проба от една от фермите. Ани Петрова не позволява управляващите при животните си, тъй като твърди, че протоколът от първата проба е фалшифициран.

Чума по животните Чумата – смъртоносна за животните, само че не и за хората Порожанов: Огнища на чума има в 5 села, останали животни – единствено в стадото на баба Дора Отново има напрежение в засегнатите от чума селища в Странджа Българска социалистическа партия не били съгласни с ограниченията против чумата поради юридически пропуски, сочи стенограма В Болярово желаят и самостоятелна лаборатория да се произнесе има ли чума Парламентът изслушва министри за чумата по животните Шестото огнище на чума в Странджанско е в гр. Болярово (ОБЗОР) Румен Радев: Оставките в земеделието не вземат решение казуса с поминъка на хората в Странджа Румен Поражанов: Две са стадата, в които има установена позитивна проба за чума Румен Петков: Избиването на животни без доказателства е неприемлива политика Баба Дора остана сюрпризирана, че тестът за стадото ѝ е позитивна Отлагат плануваната за през днешния ден евтаназия на животни Властите отложиха евтаназията на животни в Странджа Животновъди подаряват кози от стадата си на засегнатите от чумата Бюрхан Абазов: Протестът на животновъдите не реализира нищо за хората в Странджа Президентът се срещна с животновъди в Ямболско От на следващия ден избиването на животни в Странджа продължава Животновъдите приключват митинга Премиерът освободи земеделския зам.-министър Цветан Димитров Заради чумата: Забрана на вноса на свинско от Гърция
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР