Ново напрежение около прословутия пилон в Рожен, което прераства и

...
Ново напрежение около прословутия пилон в Рожен, което прераства и
Коментари Харесай

Нов скандал за Пилон Рожен! Скочиха на Румен Радев

Ново напрежение към прословутия стълб в Рожен, което прераства и в политически скандал.

В плана “Пилон Рожен ” се погазва труда на българските създатели, настояват от “Музикаутор ”. Оказва се, че не са били уредени авторските права върху музиката, която би трябвало да бъде част от по този начин наречения “исторически театър ”. От “Музикаутор ” дефинират откриването на “Пилон Рожен ” като поредна самодейност, претендираща за родолюбие, само че погазваща труда на българските създатели изцяло умишлено.
-->
Според “Музикаутор ”, които съставляват над 3 хиляди родни създатели, става дума за нарушаване на Закона за авторското право и сродните му права. От организацията са създали няколко опита да уредят правата върху интелектуалната благосъстоятелност с фондация “Наследство в бъдещето ”, която стои зад плана на Рожен, само че от там са отказали.

Част от творбите, които са включени в програмата на откриването, са “Моя страна, моя България ”, както и предпазени от закона творби, част от репертоара на Гвардейския духов оркестър.

“Така за следващ път в България ще бъде извършено събитие с обществено потребление на музикални творби, без създателите да получат справедливо възмездяване за положения голям труд по основаването на музика “, разясняват от “Музикаутор ”, които смятат, че нарушаването на закона в правова страна е изцяло несъвместимо с понятието национализъм. 

От организацията показват като фрапиращ обстоятелството, че зад плана стоят голям брой партии, политици и общественици, а събитието е под патронажа на президента Румен Радев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР