Ново напрежение между партньорите във властта. Лидерите на ГЕРБ-СДС и

...
Ново напрежение между партньорите във властта. Лидерите на ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Сблъсък за управлението: Петков и Борисов в задочен спор

Ново напрежение сред сътрудниците във властта. Лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ влязоха в неприсъствен спор за това по какъв начин да действа ръководството .

Изслушването на правосъдния министър беше блокирано от ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, добави той

„ Няма по какъв начин да продължи и да има политическа непоклатимост и дългоденствие този парламент и това държавно управление, в случай че ГЕРБ не престават с плаващите болшинства, тъй че ние надали не да сме като смокинов лист начело, а те откъм гърба за значимите за обществото неща да си ги прокарват с други болшинства “, сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

„ Мразя такива съпоставения - смокинови листове, някак си малко отиваме в една сфера, която не ми е забавна. На тях им беше казано ясно „ Искате ли да създадем коалиция “. Коалицията носи обезпечено болшинство. Те споделиха – „ Искаме единствено ГЕРБ да поддържа държавно управление. Ние нямаме ангажимент към тях “, отговори водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той акцентира, че 63-ма депутати желаят да командват 240

Причините за напрежението са отхвърленият антикорупционен закон на ПП-ДБ за сметка на плана на ГЕРБ-СДС и неосъщественото чуване на правосъдния министър в правна комисия на тематика „ изборът на Борислав Сарафов “ .

„ За наша огромна изненада това чуване беше блокирано с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ “, съобщи Петков.  

13 властови позиции в парламентарните комисии се оказаха ябълката на раздора

„ По тематиките, които бях поел ангажимент - българският народ искаше постоянно държавно управление. Ние потиснахме цялото си его, което господин Петков очевидно не може или по тъкмо Лена Бориславова не може. Вчера написа СМС „ Ще счупим сглобката “. Аз сглобка не съм правил и няма да вземам участие в сглобките им “, сподели още Борисов.

Кирил Петков насочи и предизвестие.

„ Те вкарват голям риск в политическата система и в случай че по този начин си мислят, че ще се случи, просто ние няма да го приемем “, сподели той.

Той удостовери, че е претендентът на ПП-ДБ за поста

А Борисов отвърна с предложение.

„ Да подпишем съдружно съглашение, да имаме обезпечено болшинство и тогава да кажа „ Да, техният закон е неприятен, само че го поддържам, тъй като имам съдружно съглашение “ “, сподели Борисов и прикани да се успокоят и да свършат работа. 

Атака имаше и в пленарната зала от Българска социалистическа партия.

Бързането крие риск, а Конституция не се написа на коляно, добави тя

„ До по кое време мислите да я карате по този начин. Комисията на имунитетите сложи страната на трупчета, до момента в който си разпределя порциите на властта. Късно е либе за китка. Или ще го играете това хоро до дъно, или се пускайте о време “, сподели ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тест за разговора сред сътрудниците ще бъде изборът на нов български еврокомисар.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР