Ново международно признание за документалния филм Аз съм Бурнеша. Последните

...
Ново международно признание за документалния филм Аз съм Бурнеша. Последните
Коментари Харесай

"Аз съм Бурнеша" на Радиана Божикова и Добромир Иванов с ново отличие


Ново интернационално самопризнание за документалния филм " Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девственица на Албания " на Радиана Божикова и Добромир Иванов.

Лентата е част от формалната селекция на интернационалния фестивал " Жените в киното " в Цюрих, Швейцария.

Специалната 30-минутна фестивална версия на BTV Репортерите " Аз съм Бурнеша " има версии на 4 езика - албански, български, британски и немски. Той е определен измежду над 800 кино лентата от целия свят от 4-членно жури с имена със международен принос в документалното кино и телевизионната документакистика.

Сред тях е и режисьорът и продуцент Гейл Киршенбау, притежател на „ Еми ” и член на гилдията на американските продуценти и жури на влиятелните награди " Еми " и Пи Джи Ес.

" Аз съм Бурнеша " ще се бори за една от 8-те награди, които присъжда журито на състезанието. Те ще бъдат връчени довечера на публична гала.

Филмът на Радиана Божикова и Добромир Иванов тази година получи специфична премия за телевизионна документалистика от българския фестивал за операторско майсторство " Златно око " и премията за чиста публицистика " Web Report ", проведен от DIR.bg. А от 1-3 декември той ще бъде показан и като част от формалната селекция на фестивала " Art without Limit " в Прищина, Косово, където също ще се бори за премия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР