Ново мегадело се очертава да започне в Съединените щати, като

...
Ново мегадело се очертава да започне в Съединените щати, като
Коментари Харесай

Дело за над 1 млрд. долара: Защо 90 жени и момичета съдят ФБР?


Ново мегадело се обрисува да стартира в Съединените щати, като този път на обвинената пейка сядат двама сътрудници на ФБР. Причината – повече от 90 дами и девойки, измежду които и известни гимнастички от националния тим на Щатите, съдят бюрото за следствие поради прикриване на информация за лекаря-насилник Лари Насар.

Делата против Насар започнаха преди няколко години, когато стана ясно, че той е опипвал и малтретирал полово огромна част от националния тим по гимнастика на Щатите. Сред жертвите му са олимпийските шампионки Симон Байлс, Маккейла Марууни и Маги Никълс.

Снимка: Getty Images


Според обвиняването сътрудниците на ФБР целеустремено са укрили информация за действията на Лари Насар, което е довело до половите похищения на към 100 млади дами сред юли 2015 и септември 2016 година

Симон Байлс, Али Райсман, МакКейла Маруни и Маги Никълс желаят от ФБР по 50 млн. $. Гимнастичките Кайли Лоринс и Хана Мороу търсят 42,5 милиона $. Повечето от останалите 90 дами желаят по 10 млн. $ за всяка. Пълната сума възлиза на сред 1 и 1,2 милиарда $.

Снимка: Getty Images


От Си Ен Ен са се свързали с Департамента по правораздаване за коментар, само че оттова са отказали. ФБР е под шапката на департамента.

Според настояванията на засегнатите „ Федералното бюро за следствие е разполагало с достоверна информация от многочислени източници, че доктор Лари Насар е насилвал полово млади дами и деца в продължение на години “.

Снимка: Getty Images


Насар към този момент е съден един път от пострадалите. Той беше наказан на 60 години за владеене на детска порнография. По-късно получи спомагателна присъда от 40 до 175 години затвор, откакто пледира отговорен по седем обвинявания в полов тормоз.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР