Ново изследване в болница в Ухан, откъдето тръгна пандемията от

...
Ново изследване в болница в Ухан, откъдето тръгна пандемията от
Коментари Харесай

Kитай настоява: Хидрохлороквин влияе върху заразените с коронавирус

Ново проучване в болница в Ухан, откъдето потегли пандемията от Ковид-19, разкрива капацитета на хидрохлороквин като средство за лекуване против Ковид-19, съобщи Франс прес.

Изследваненто обхванало 62-ма инфектирани пациенти, като половината от тях приемали 400 мг хидрохлороквин на ден, а останалите не приемали лекарството. Пациентите били на междинна възраст 44,7 години. Те имали признаци на пневмония и били подложени на общоприетоо лекуване. Белите им дробове били оценени със скенер преди началото на проучването и след 5-дневно лекуване.

Пет дни след началото на проучването пациентите, които, с изключение на други медикаменти, приемали хидрохлороквин, били в доста по-добро здравословно положение, що се отнася до развиването на пневмонията, като било записано усъвършенстване измежду 80,6 % от тях, до момента в който това се отнасяло за 54,8 % от участниците в контролната група. Симптомите на тресчица и кашлица също намалели по-бързо измежду приемалите хидрохлороквин, в сравнение с в контролната група.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР