Ново изследване откри, че две-три алкохолни питиета могат да изчистят

...
Ново изследване откри, че две-три алкохолни питиета могат да изчистят
Коментари Харесай

Колко алкохол е полезен за мозъка ви?

Ново проучване откри, че две-три алкохолни напитки могат да изчистят мозъка от отрови, тъй като алкохолът оказва помощ да се отстранят увреждащите отпадъчни субстанции от мозъка. Малки количества алкохол от порядъка на 2.5 дребни напитки или техния еквивалент могат да оказват помощ на мозъка да се почисти от плаките, за които се счита, че предизвикват заболяването на Алцхаймер. Освен това оказват помощ да се понижи възпалението в мозъка.

Д-р Майкен Недергаард, водещият създател на проучването, изяснява: “Продължителното приемане на огромни количества етанол нанася съществени вреди върху централната нервна система. Но с сегашното проучване ние показахме за първи път в света, че ниски дози алкохол имат капацитета да са потребни за мозъчното здраве най-много поради метода, по който оказват помощ на мозъка да се почисти от отпадъчни субстанции ”.

Изследването утвърждава хипотезата на някои учени, че малко количества алкохол може да бъде потребен за организма в избрани обстановки.

По време на проучването учените са давали разнообразни количества алкохол на лабораторни мишки, след което са изследвали резултата от приема върху техните мозъци.

Тези, на които са били давани високи количества алкохол в продължение на дълги интервали от време, са посочили повишение на равнищата на увреждащо мозъчно инфектиране. Те също по този начин са посочили влошени когнитивни и моторни функционалности. Но при мишките, на които е била давана ниска доза, еквивалентна на 2.5 дребни напитки дневно, мозъкът е станал по-ефективен в премахването на отпадъчните си субстанции спрямо мозъците на другите мишки. 

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР