Ново изследване на учени от Университета на Западна Австралия сочи,

...
Ново изследване на учени от Университета на Западна Австралия сочи,
Коментари Харесай

Опазете сърцето си с тази напитка

Ново проучване на учени от Университета на Западна Австралия сочи, че ежедневната консумация на една напитка опазва сърцето като понижава доста риска от сърдечно-съдови болести.

Мащабното изследване е траяло цели 23 години, като специалистите са анализрали данните на над 53 000 доброволци.

Трябва да се означи, че 12 000 от тях са били със сърдечни проблеми. Специалистите са анализирали метода на хранене на участниците в опита. Те открили, че консмуацията на артикули, които съдържат към 500 мг флавоноиди, пазят от доста заболявания като инсулт, исхемична болест и артериална болест.

Учените считат, че това се дължи на противовъзпалителните свойства на чая. Това е приблизителното количество флавоноиди, които се съдържат в чашка чай.

Експертите също по този начин означават, че е доста целесъобразно да се откажат алкохола и цигарите, защото те блокират потребните свойства на флавоноидите.

Установено е още, че задачата на избрани билкови чайове е да ви успокоят и да подобрят работата на нервната система, като облекчат признаците, провиснал тялото и мозъка ви, подобрят съня ви и управляват кръвното ви налягане. Те също по този начин понижават раздразнителността и отстраняват възприятието за болежка в мускулите и главата, облекчават крампите, сърцетуптенето, тахикардията, депресията и така нататък

Пили ли сте чай от маруля? Тя има седативно деяние, което я прави подобаваща при раздразнителност. Помага за усмиряване на нервите и за възстановяване на съня. Контролира сърцетуптенето.

Бабина рецепта гласи да сложите листо маруля във водата, в която къпете бебето, с цел да спи умерено през нощта. Ако желаете да приемате марулята под формата на чай, използвайте няколко листа от нея./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР