Ново изследване на Калифорнийския университет откри истинската причина, поради която

...
Ново изследване на Калифорнийския университет откри истинската причина, поради която
Коментари Харесай

Защо червеното вино причинява главоболие?

Ново проучване на Калифорнийския университет откри същинската причина, заради която може да получите главоболие, откакто сте пили алено вино предната вечер.  

Работата е там, че аленото вино съдържа висока централизация на антиоксиданта кверцетин, който идва от гроздето. Когато се употребява, той пречи на преправянето на алкохола в тялото, което от своя страна може да аргументи струпване на токсина ацеталдехид. Той от своя страна се смята за извършител на зачервяване на лицето, гадене и, несъмнено, главоболие. 

 алено вино iStock

За благополучие на феновете на виното, другите типове виновност съдържат друго количество кверцетин . Обикновено виновността, създадени в безоблачен климат, имат повече кверцетин, защото се създават при излагане на слънчева светлина.  

Важно е да разберете, че пиенето на алкохол като цяло предизвиква дехидратация и уголемява кръвоносните съдове , което също може да аргументи главоболие. За да избегнете този дискомфорт, е по-добре да премахнете алкохола от живота си като цяло или най-малко да се опитате да не го приемате на празен корем. 

 алено вино iStock

Сертифицираният доктор Джейкъб Тейтелбаум прибавя, че чувствителността на човек към сулфити също може да играе роля при главоболието. В друго изследване хората са били 22 пъти по-склонни да имат главоболие, в случай че са пили алено вино с високо наличие на сулфит, за разлика от вино с ниско наличие. 

Следващата цел на учените от Калифорнийския университет е да проучат по какъв начин хората реагират на червени виновност с високо наличие на кверцетин спрямо тези с ниско наличие. Това евентуално може да бъде лек в бъдеще. 

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР