Ново изменение на Министерство на труда и социалните въпроси в

...
Ново изменение на Министерство на труда и социалните въпроси в
Коментари Харесай

От 1 април: Гърция увеличава минималната работна заплата

Ново изменение на Министерство на труда и обществените въпроси в Гърция форсира процеса по установяване на минималната работна заплата, с цел да влезе в действие новата увеличена минимална заплата от 1 април 2023 година, съобщи АНА-МПА. 

Първоначално нарастването на минималната работна заплата беше планувано за 1 май.

В него се показва, че до 20 януари ще бъде изпратена покана до специалисти и проучвателен органи за правене на отчет за оценка на настоящата законоустановена минимална работна заплата.

Той ще бъде показан най-късно до 3 февруари, а до 10 февруари ще бъде изпратена покана до обществените сътрудници за присъединяване в консултативни диалози. 

До 20 февруари всички съответни материали ще бъдат изпратени на Центъра за обмисляне и стопански проучвания, който има за задача да изготви до 28 февруари изложение на консултативния отчет.

След това до 10 март министърът на труда и обществените въпроси би трябвало да внесе предлагането в Министерски съвет за минимална работна заплата на чиновници и минимална отплата за занаятчии.

От 1 май 2022 година минималната заплата в Гърция беше увеличена на 713 евро. Според телевизия Скай след тазгодишното нарастване минималната заплата може да доближи 770-780 евро. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР