НОВО ДЕЛХИ (AP) — Фермери блокираха магистрали и проведоха демонстрации

...
НОВО ДЕЛХИ (AP) — Фермери блокираха магистрали и проведоха демонстрации
Коментари Харесай

Индийските фермери стачкуват, за да поискат гарантирани цени на реколтата, докато други се опитват да маршируват до Ню Делхи

НОВО ДЕЛХИ (AP) — Фермери блокираха автомагистрали и организираха демонстрации в доста селски региони в Северна Индия в петък, с цел да стачкуват против редица недоволства които също накараха десетки хиляди да маршируват към столицата с трактори и каруци.

Фермери в северните щати Хариана и Пенджаб организираха седящи митинги покрай пунктовете за заплащане на основните автомагистрали в стачката, подкрепени от някои профсъюзи. Властите посъветваха пътуващите да възнамеряват деликатно маршрутите си, с цел да заобикалят блокираните пътища.

Десетки хиляди фермери започнаха протестно шествие към Ню Делхи по-рано тази седмица, с цел да изискат обезпечени цени за продукцията си, само че бяха спрени от полицията към 200 километра (125 мили) от столицата. Фермерите са на лагер на границата сред Пенджаб и Харяна, откакто са блокирани от бетонни и железни барикади. Полицията задържа някои протестиращи.

Властите също по този начин стопираха услугата мобилен интернет в някои региони на Харяна, блокираха сметки в соци...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР