Ново блокиране на проекта за чиста вода на Пловдив от

...
Ново блокиране на проекта за чиста вода на Пловдив от
Коментари Харесай

Нов блокаж на проекта за чиста вода на Пловдив

Ново блокиране на плана за чиста вода на Пловдив от каскада „ Доспат – Въча. Класираният на второ място участник в поръчката за осъществяване на прединвестиционно проучване  е подал тъжба против класирането в Комисията за защита на конкуренцията.
Израелската компания „ Аш Индъстрийз “ ООД е посочена за реализатор, който да проектира новото водоснабдяване за общините Пловдив, Кричим, Стамболийски, Перущица, Родопи, Куклен и Марица.
Оплакването е от Обединение „ Водоснабдителна система Въча 2019 “ сред компаниите „ Аркадия Инженеринг “ и „ Хидропроект София “ ЕООД.  То е против решението на комисията, назначена от регионалния шеф на Пловдив Здравко Димитров, с което преди всичко е класирана израелската компания.
Кандидатите да изпълнят заданието бяха осем на брой.
Припомняме, че поръчката беше рестартирана през януари месец, откакто беше прекъсната първата процедура от септември месец.
При нея бяха подадени четири предложения -на „ Аквапартньор “ ЕООД, „ Рутекс “ ООД, Стройинвестконсулт София “ ЕООД и обединяването „ Водоснабдителна система Въча 2019 “.
С изключение на предлагането на „ Водоснабдителна система Въча 2019 “ за другите три се оказа, че не дават отговор на условията на възложителя.
Посочено бе, че това води до неспособност да се реализира конкурентен избор, заради което комисията намира, че каквито и следващи дейности да предприеме по отношение на оценяване на техническите оферти, нейната активност би била необективна и официална и на първо място в прорез с правилата на Закон за обществените поръчки, въз основа на които се разпореждат публичните поръчки.
С тези причини процедурата бе прекъсната от регионалния шеф на Пловдив. В протоколите бе вписано категорично, че пликовете на претендентите с ценовите им оферти няма да се отварят.
Прогнозната стойност на поръчката е за 350 000 лв. без Данък добавена стойност. Финансира се със средства от Оперативна стратегия „ Околна среда “.
Предвидено да се извършат геоложки и хидрогеоложки проучвания и изследвания, геодезически изследвания, хидравлични модели, геотехнически проучвания, разбор на качеството на водата от съществуващите водоизточници, на качеството на суровата вода от бъдещия водоизточник и суровата вода.  
Трябва също да се изготви разбор на водния баланс, социално-икономически и финансов разбор, в това число да се пресметна обществена търпимост на ВиК услугите за популацията и други   
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР