Ново активно вещество, което предотвратява самовъзпроизвеждането на коронавирус след заразяване

...
Ново активно вещество, което предотвратява самовъзпроизвеждането на коронавирус след заразяване
Коментари Харесай

Пробив в лечението на ковид обявиха в Турция

Ново интензивно вещество, което предотвратява самовъзпроизвеждането на ковид след заразяване на пациент, бе намерено в Турция. Пробивът е дело на доцент Зухал Герчек от химическия факултет в университета " Бюлент Еджевит " в северната провинция Зонгулдак.

Като част от научната общественост в Турция, която търси лекуване или ваксина за ковид, доцент Зухал Герчек се надява да способства за създаването на ефикасно лекарство против Covid-19. 

Той създал интензивно вещество, което блокира най-сериозното свойство на COVID-19 - репликацията. 

„ Веднага щом влезе в тялото ни, вирусът стартира да се развъжда самичък. Откритието оказва помощ да се спре това. Минимализирането на равнището на вируса в организма ще докара до понижаване и на действието му “, сподели тя.

Разработването на веществото се основава на съставни елементи, които към този момент са налични в медикаменти, употребявани при лекуването на ковид. Лабораторни опити откриха, че седем нови съставния елемент, синтезирани в изследването, стопират вируса да се възпроизвежда самичък. „ Проучихме взаимоотношението на тези съставни елементи с COVID-19. Нашето изследване потвърди, че синтезираните от нас съставни елементи са надалеч по-ефективни от хидроксихлорохина “, сподели тя, базирайки се на антималарийно лекарство, което преди се използваше против COVID-19.

Герчек сподели през вчерашния ден пред организация Демирьорен (DHA), че „ полученият съставен елемент има по-лесен синтез при производството и това разрешава ниски разноски за произвеждане, само че по-висока успеваемост. “

Когато се употребява в медикаменти, това ще помогне на пациентите да развият минимални признаци, съгласно Герчек. Тя сподели, че в този момент се нуждаят от в допълнение изследване с по-голяма група откриватели, с цел да подобрят веществото.  

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР