Новият знак върху опашката на самолетите на Луфтханза Немската авиокомпания

...
Новият знак върху опашката на самолетите на Луфтханза Немската авиокомпания
Коментари Харесай

Луфтханза замени оранжевото със синьо


Новият знак върху опашката на самолетите на " Луфтханза "

Немската самолетна компания " Луфтханза " отстрани емблематичния и употребен съвсем 30 години оранжев цвят в логото си и то посиня върху опашката на самолетите на превозвача. Жеравът е модифициран и е станал по-елегантен и по-ясно видим. Изписваното в синьо име на превозвача също е пипнато минимално графично и е създаден особено нов наследник цвят, който е малко по-тъмен, само че също придава финес.

Промяната е поради стогодишния празник на потребления от самолетната компания жерав и задачата е да води компанията в цифровата епоха и бъдещето, показват от " Луфтханза " в прессъобщението си. Така досегашното жълто изчезва от самолетите на самолетната компания.



Силуетът на птицата е създаден през 1918 година от графичния дизайнер Ото Фирле за първата немска самолетна компания наречена Deutsche Luft-Reederei, след това прекръстена на Deutsche Luft Hansa, с цел да се трансформира в познатата през днешния ден Lufthansa. Това е петата смяна на жерава, като последната е била преди съвсем 30 години - през 1990 година



Най-забележимо е сериозното изтъняване на външния кръг на логото, което го прави по-елегантно. Силуетът на птицата е също изменен леко в извивките и раздалечаването на чертите в крилото, което прави логото по-забележимо. Промeните са дребни, само че всяка от тях способства за по-доброто разбиране на логото, показва авиопревозвачът..

Жълтото ще продължи да се употребява в униформите, на гишетата за чекиране на пасажерите, върху бордните карти, приборите за хранене на борда, приложенията и другите аксесоари, само че към този момент като акцент.



Компанията е създала и собствен шрифт, който да бъде елементарно четим на мобилни устройства и смарт часовници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР