Новият знак върху опашката на самолетите на ЛуфтханзаНемската авиокомпания Луфтханза

Новият знак върху опашката на самолетите на ЛуфтханзаНемската авиокомпания Луфтханза ...

Луфтханза замени оранжевото със синьо.Новият знак върху опашката на самолетите на "Луфтханза"

Немската авиокомпания "Луфтханза" премахна емблематичния и използван почти 30 години оранжев цвят в логото си и то посиня върху опашката на самолетите на превозвача. Жеравът е преработен и е станал по-елегантен и по-ясно забележим. Изписваното в синьо име на превозвача също е пипнато минимално графично и е разработен специално нов син цвят, който е малко по-тъмен, но също придава финес.

Промяната е заради стогодишния юбилей на използвания от авиокомпанията жерав и целта е да отведе компанията в дигиталната ера и бъдещето, посочват от "Луфтханза" в прессъобщението си. Така досегашното жълто изчезва от самолетите на авиокомпанията.Силуетът на птицата е разработен през 1918 г. от графичния дизайнер Ото Фирле за първата германска авиокомпания наречена Deutsche Luft-Reederei, после прекръстена на Deutsche Luft Hansa, за да се превърне в познатата днес Lufthansa. Това е петата промяна на жерава, като последната е била преди почти 30 години - през 1990 г.Най-забележимо е сериозното изтъняване на външния кръг на логото, което го прави по-елегантно. Силуетът на птицата е също променен леко в извивките и раздалечаването на чертите в крилото, което прави логото по-забележимо. Промeните са малки, но всяка от тях допринася за по-доброто възприемане на логото, посочва авиопревозвачът..

Жълтото ще продължи да се използва в униформите, на гишетата за чекиране на пътниците, върху бордните карти, приборите за хранене на борда, приложенията и различните аксесоари, но вече като акцент.Компанията е разработила и свой шрифт, който да бъде лесно четим на мобилни устройства и смарт часовници.

Източник: mediapool.bg