Новият завод на Tesla, който производителят на електромобили започва да

...
Новият завод на Tesla, който производителят на електромобили започва да
Коментари Харесай

Tesla ще прави Model 3 и бъдещия Model Y в Китай

Новият цех на Tesla, който производителят на електрически автомобили стартира да строи в Китай, ще бъде предопределен за двата най-достъпни модела на компанията. Това са седанът Model 3 и бъдещият стилен кросоувър Model Y, оповестяват управляващите в Шанхай, където ще се разполага предприятието.
Според последните оценки, заводът в източната част на Китай ще може да създава до 250 000 автомобила на година. Първоначално в него ще се сглобяват единствено електрическите автомобили с най-ниски равнища на съоръжение. Благодарение на ниските заплати за локалните служащи, Tesla ще може да понижи значително разноските си по произвеждане.
Освен това, построяването на цех в Китай ще разреши на компанията на Илон Мъск да избегне митата, които се заплащат при импорт на коли н най-многолюдната страна в света. В същото време локалният пазар е апетитен като най-перспективният за електрически автомобили, защото управляващите подхващат съществени ограничения за битка със замърсяването на въздуха.
Model 3 е най-популярният и надлежно най-търсен автомобил на Tesla, като това ще се ускори след излизането следващата година и на най-достъпната му версия, която ще коства 35 000 $. Тогава би трябвало да бъде показан и вторият кросоувър на марката – Model Y, който ще изполва платформата на Model 3 и ще бъде в същата ценова категория. Неговото произвеждане ще започва през 2020 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР