Новият заместник-министър на икономиката Стамен Янев ще бъде предложен за

...
Новият заместник-министър на икономиката Стамен Янев ще бъде предложен за
Коментари Харесай

Стамен Янев става председател на надзорния съвет на ББР

Новият заместник-министър на стопанската система Стамен Янев ще бъде препоръчан за ръководител на Надзорния съвет на Българската банка за развиване. Това заяви министърът на стопанската система Лъчезар Борисов на брифинг във вторник. Досега точно Борисов бе на тази позиция, само че заради изкачването му до министър и принципал на държавната банка, той към този момент не може да е и ръководител на надзорния й съвет. Борисов посочи, че към този момент не е на този пост и напълно скоро ще бъде свикано общо заседание на ББР за избора на Янев.

Правителствената пресслужба заяви в понеделник, че със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на стопанската система е назначен Стамен Янев, който преди този момент бе изпълнителнен шеф на Българската организация за вложения.

Стамен Янев е магистър по право от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. От януари 2015 година до сегашния миг е заемал позицията изпълнителен шеф на Българската организация за вложения. Преди това като юрист се занимава с комерсиално и дружествено право, юридически режим на задграничните вложения и други

"Искам да обърна внимание, че през 2015 година бях назначен като специалист в БАИ със заповед на министър-председателя Бойко Борисов и съответния министър на стопанската система. През последните 5 години Българската организация за вложения е сертифицирала 140 плана на обща стойност почти 2,5 милиарда лева Зад тези планове стоят почти 20 000 нови работни места “, разяснява Янев във връзка огласената номинация.

Той оцени високо и работата си като изпълнителен шеф на Българската организация за вложения. „ Под мое управление БАИ направи най-хубавата реклама на България като капиталова дестинация. Това се видя в последните няколко месеца в обществените мрежи. Заемайки тази позиция, мисля в допълнение да задълбочим и надградим капиталовата политика на България “, акцентира зам.-министърът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР