Новият зам.-кмет по направление Култура, образование, спорт и младежки дейности

...
Новият зам.-кмет по направление Култура, образование, спорт и младежки дейности
Коментари Харесай

Боршош предлага да се дават по 650 лв. за неприето в градина дете

Новият зам.-кмет по направление " Култура, обучение, спорт и юношески действия " към Столична община Мирослав Боршош изясни, че доста би желал той и екипът му да образуват пакет от 650 лева за неприето дете в градина и ясла още тази година.

" Представете си, че живеете в " Младост " и там няма място за вашето дете. Според тази разпоредба мястото, което ще ви предложим, е Панчарево. Когато не го приемете, оставате без тези средства. Наредбата би трябвало да се промени тотално и да има доста сериозен диалог с политическите сили ", безапелационен е Боршош.

Той добави, че ще отстранен доста от досегашните критерии за приемане на помощта.

Строителството на детски градини в София не може да реши казуса с местата, счита новият зам.-кмет на града. Според него са нужни промени в наредбите.   

" Извън детските градини са близо 14 000 деца, тъй като има към 3500 деца, които са в частни детски градини и ясли. Те също не са получили своите места ", разяснява Боршош пред бТВ. За него, когато предлагаш едни и същи решения, не може да искаш друг резултат.  

" Предишното държавно управление дефинира помощ от 291 лева за всеки, който не е влезнал в градина. Наредбата, която споделя кой ги получава, е доста тежка. Първата ни работа е тези пари в действителност да стигнат до родителите ", изясни зам.-кметът. По думите му общината би трябвало да отдели не по-малко от 35 млн. лева

Делото за НДК беше офанзива против мен от един несръчен политик - Лиляна Павлова. Това е честният ми отговор. В рамките на една седмица се искаше да се раздадат едни пари на строители и да се организира един ремонт, който нито аз, нито екипът ми искаше, тъй като имахме огромни подозрения. Тогава бях уволнен от нея. Това разкри някогашният началник на НДК и настоящ зам.-кмет на София.

" Не считам, че моето добро име и известност бяха накърнени, тъй като хората ми дадоха оценка за всичко, което съм приключил. Сблъсъкът с един несръчен човек не трябва да ни отхвърля от задачите ни и от това, което желаеме. Тя е в историята, това е един завършен стадий ", разяснява още той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР