Новият закон в американския щат Калифорния отново не успя да

...
Новият закон в американския щат Калифорния отново не успя да
Коментари Харесай

Законът в Калифорния за забрана на носене на огнестрелни оръжия на обществени места беше блокиран

Новият закон в американския щат Калифорния още веднъж не съумя да влезе в действие, защото правосъдната процедура по оспорването му продължава. Законът не разрешава носенето на огнестрелни оръжия на множеството публични места, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Състав на 9-ия областен апелативен съд през вчерашния ден анулира краткотрайната заповед на по-нисша инстанция, която не разреши въпросният закон да влезе в действие на 1 януари. Той бе блокиран с решение от 20 декември на окръжния арбитър Кормак Карни, който уточни в претекстовете си, че текстът нарушава Втората корекция от Конституцията на Съединени американски щати.

 

Оспорваният закон, подписан от губернатора демократ Гавин Нюсъм, не разрешава на жителите да носят прикрито оръжие на редица публични места. В листата са включени 26 обекта, измежду които публични паркове и детски площадки, църкви, банки и зоологически градини и други Забраната важи без значение дали обещано лице има позволение носене на оръжие или не.

 

Нюсъм има репутацията на водач в напъните за налагане на по-строг надзор върху оръжията, отбелязва АП. Неговата канцелария популяризира изказване, в което показва, че вчерашното решение на съда е " рисково " и " слага на карта живота на калифорнийците ".

 

Председателят на Калифорнийската асоциация на притежателите на пушки и револвери, която заведе дело за блокиране на закона, от своя страна съобщи че " опитът на политиците да заобиколят Втората корекция към този момент е спрян ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР